Pages

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΥΛΗ

Μπορεί να πέρασε μέσα από διάφορους σχολιασμούς όμως η υπόθεση με την ελληνική διαστημική υπηρεσία δημιουργεί μια σημαντική προοπτική. Σε ανθρώπους που γνωρίζουν πολύ καλά τα δεδομένα – όπως ο διακεκριμένος καθηγητής Αεροδιαστημικής Δρ Περικλής Παπαδόπουλος (ο άνθρωπος που προσαρείωσε το Curiosity) – η εξέλιξη αυτή ανοίγει ένα μεγάλο πλαίσιο αξιοποίησης. Ο Μεσσήνιος επιστήμονας της NASA από το 2012 έχει καταθέσει μια δομημένη πρόταση για τη δημιουργία διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα, φέρνοντας μάλιστα εδώ και κορυφαία στελέχη και εξετάζοντας την προοπτική.
Η ομάδα του προχώρησε σε μια μελέτη για όλες τις προοπτικές που ανοίγονταν και είναι αυτές που σήμερα αναφέρονται ως δυνατότητες στον ελληνικό σχεδιασμό και ήδη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει εντάξει το σχέδιο στον αναπτυξιακό της πρόγραμμα. Όσο και εάν δεν φαίνεται πιστευτό έχουμε ήδη κάνει τα πρώτα βήματα σε αυτό τον τομέα.
Ο Λάμδα Sat ήταν ο πρώτος ελληνικός δορυφόρος που εκτοξεύτηκε από την ομάδα του Περικλή Παπαδόπουλου και τέθηκε σε τροχιά το 2014 και το επόμενο έχει να κάνει με την εκτόξευση του δορυφόρου «Μυθική Πελοπόννησος». Η Καλαμάτα μάλιστα είχε μπει στον σχεδιασμό για διαστημικά ταξίδια της Swiss Space Systems ο ίδιος ο Πρόεδρός της είχε βρεθεί στην Ελλάδα, αλλά εμείς με την γνωστή αβελτηρία ακόμη απαντήσουμε. Έτσι στράφηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες που ήδη κάνουν άλματα. Την ίδια στιγμή οι εξελίξεις διαγράφονται ραγδαίες μέσα στη χρονιά αυτή. Είναι η ώρα μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου