Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Η ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Share This
Από δουλειά που δεν αφήνει κέρδος, η ζημιά είναι σίγουρη, λέει το ρητό και στην περίπτωση του ΕΦΚΑ επιβεβαιώνεται πλήρως. Η κυβέρνηση αγνόησε τις προειδοποιήσεις της αγοράς για τα προβλήματα που θα προκαλέσει ο νέος τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών και τώρα καλείται να διαχειριστεί το αδιέξοδο. Ακόμη και χθες–το ημερολόγιο έγραφε 8 Μαρτίου- ο ΕΦΚΑ συνέχιζε να εκδίδει διευκρινιστικές εγκυκλίους μέσω των οποίων υποσχόταν ότι θα ακολουθήσουν και άλλες εγκύκλιοι.
 Το ενδεχόμενο νομοθετικών αλλαγών παραμένει ανοικτό παρά τις «διαψεύσεις» από το υπουργείο Εργασίας, τα έσοδα από τον ΟΑΕΕ έχουν «γκρεμιστεί» τον Φεβρουάριο και ακόμη δεν έχουν αποτυπωθεί στη στατιστική –και κατά κύριο σε αυτή των φορολογικών εσόδων- οι συνέπειες από το… πολικό ψύχος που επικρατεί στην αγορά: δελτία παροχής υπηρεσιών δεν εκδίδονται καθώς τα λογιστήρια σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν καταβάλλονται αμοιβές, δεν πληρώνεται ΦΠΑ ούτε γίνεται η προβλεπόμενη παρακράτηση φόρου (20% επί της αξίας της αμοιβής).
Τα έσοδα του πρώην ΟΑΕΕ κατά τον μήνα Φεβρουάριο, υποχώρησαν κατά 45% σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2015. Τα στοιχεία δείχνουν ότι έχουν συγκεντρωθεί περίπου 66 εκατ. ευρώ έναντι 120,5 εκατ. ευρώ τον Φεβρουάριο του 2015. Προς το παρόν, η κατάσταση σώζεται από τη θετική επίδοση του Ιανουαρίου μήνα κατά τον οποίο τα έσοδα αυξήθηκαν από τα 165 στα 215 εκατ. ευρώ. Η αύξηση, αυτή βέβαια, προέρχεται από την είσπραξη των ασφαλιστικών εισφορών που υπολογίστηκαν με βάση το προηγούμενο καθεστώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages