Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΧΩΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΛΕΕΙ Ο ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Share This
Ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο CNNGreece μιλά για όλο το φάσμα των σχέσεων Εκκλησίας – Πολιτείας.
O ιεράρχης και καθηγητής της Θεολογικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αναφέρεται στις αλλαγές που προτείνει η Εκκλησία στο μάθημα των Θρησκευτικών, στην καύση των νεκρών, στην ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους, στις σχέσεις με την Πολιτεία, στην εκκλησιαστική περιουσία και απαντά εάν η Εκκλησία φορολογείται. Μέλος της τριμελούς επιτροπής μητροπολιτών που συζητούν με το υπουργείο Παιδείας για τα Θρησκευτικά, εξηγεί τις θέσεις της Εκκλησίας για τη διδασκαλία του μαθήματος.
  Η Εκκλησία δεν επιδιώκει το χωρισμό από την Πολιτεία
«Αν η εκάστοτε ελληνική πολιτεία επιθυμεί το χωρισμό μπορεί να το θέσει. Εάν γίνει ένας τέτοιος χωρισμός η Εκκλησία θα έχει περισσότερη ελευθερία από ότι μέχρι σήμερα και δεν ξέρω εάν θέλει μια κυβέρνηση να έχει απέναντι της μια ελεύθερη εκκλησία, αυτόνομη, αυτοδιοίκητη και ανεξάρτητη». Ναι στο διάλογο με τη ρωμαιοκαθολική εκκλησία Για τις σχέσεις με τη ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, απαντά ότι δεδομένης της κρίσης αξιών και των μεγάλων κοινωνικών προβλημάτων, οι Εκκλησίες χωρίς να παραθεωρούν τις θεολογικές διαφορές, πρέπει να βρουν ένα modus vivendi διαλόγου και συνεργασίας.
Όχι στη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών
Για τη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών λέει ότι ο γάμος είναι μυστήριο, έχει συγκεκριμένη δομή και αφορά τη συνύπαρξη, τη συμβίωση, τη συνεύρεση ανδρός και γυναικός. «Όλες οι άλλες μορφές που μπορεί να εμφανίζονται στην κοινωνία εξαιτίας κάποιων επιδιώξεων, για την Εκκλησία είναι αδιάφορο. Η εκκλησία δεν μπορεί να προτείνει τέτοιες μορφές συμβίωσης χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σέβεται τον κάθε άνθρωπο μέσα από τη δική του διαφορετικότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages