«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώνει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια» - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώνει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια»

«Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώνει πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από την Περιφέρεια»

Share This
Ημερίδα διαλόγου με θέμα «Ελαιοπαραγωγή και επιπτώσεις στο περιβάλλον» πραγματοποίησε το πρωί ο Ecocity, στο ξενοδοχείο REX στη Καλαμάτα παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Τσιρώνη. Στην ημερίδα τονίστηκαν ιδιαίτερα οι επιπτώσεις από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων. Από την πλευρά του ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι το ελληνικό ελαιόλαδο είναι το καλύτερο του κόσμου και σημείωσε ότι «παράλληλα έχουμε ένα χρυσαφένιο γίγαντα που κοιμάται και είναι τα υποπροϊόντα του ελαιολάδου τα οποία δεν αξιοποιούνται». Αναφέρθηκε και στα προβλήματα από την λειτουργία των πυρηνελαιουργείων σημειώνοντας ότι αυτά δημιουργούνται από την παραβατικότητα η οποία τόνισε πρέπει να παταχθεί αυστηρά ακόμα και με το κλείσιμο τέτοιων επιχειρήσεων.
Τέλος αναφέρθηκε και στην καύση των κλαδιών της ελιάς η οποία όταν γίνεται αμέσως μετά την ελαιοσυγκομιδή προκαλούν τεράστιο πρόβλημα στο περιβάλλον. Πρέπει σημείωσε «στο μέλλον να μην πετάμε τίποτα και όλα να τα αξιοποιούμε.» Η Αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη αναφερόμενη στα προβλήματα από τα πυρηνελουργεία ανέφερε ότι η νομοθεσία θέλει συμπληρωματική ρύθμιση ενώ παράλληλα θα πρέπει να λειτουργεί και καλύτερα ο κρατικός μηχανισμός. Η περιφέρεια υπογραμμισε θα συνεχίσει την προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ωστόσο τόνισε ότι « έχουμε πρόβλημα με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση η οποία ακυρώνει πρόστιμα , άτι που θα πρέπει να σας προβληματίσει». Δηλώσεις έκαναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο Ομ. Καθηγητής ΕΜΠ Αντιπρόεδρος ΔΣ ECOCITY Γιάννης Κουμαντάκης και ο Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages