«Η Ελλάδα ήταν πρώτη στην απορρόφηση των Κοινοτικών πόρων στην περίοδο 2007-2013 και τα επιτεύγματά της θα είναι ακόμη καλύτερα στην τρέχουσα περίοδο 2014-2020», δήλωσε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κορίνα Κρέτσου, υπογραμμίζοντας «τον θετικό αντίκτυπο» των μέτρων εμπροσθοβαρούς χρηματοδότησης που αποφασίστηκαν υπέρ της Ελλάδας το 2015, μετά από πρόταση της Επιτροπής. Η Επίτροπος υπογράμμισε ότι τα μέτρα αυτά δείχνουν ότι η πολιτική της Συνοχής και της Αλληλεγγύης λειτουργεί και ότι «η Κομισιόν στέκεται στο πλευρό των ελληνικών αρχών σε θέματα Ανάπτυξης και Απασχόλησης».
Στη δική του παρέμβαση, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης, τόνισε ότι «τα μέτρα απέδωσαν καρπούς, η Ελλάδα ανακάμπτει και η ανεργία μειώνεται».
Στο πλαίσιο συζήτησης με τίτλο «Εφαρμογή του κανονισμού (ΕΕ) 2015/1839 όσον αφορά ειδικά μέτρα για την Ελλάδα», η κ. Κρέτσου δήλωσε ότι «η Ελλάδα ήταν το πρώτο κράτος- μέλος που έφτασε σε πλήρη απορρόφηση των διαθέσιμων πόρων για την περίοδο 2007-2013 και μεταξύ των κρατών με τις καλύτερες επιδόσεις ως προς την υλοποίηση των προγραμμάτων 2014-2020».
Τα ειδικά αυτά μέτρα για την Ελλάδα «είχαν σημαντικό αντίκτυπο που υπερβαίνει το ζήτημα της ρευστότητας και το αποτέλεσμα δείχνει ότι όταν συνεργαζόμαστε, τα καταφέρνουμε», πρόσθεσε.
Αναφερόμενη στον ευρύτερο θετικό αντίκτυπο των μέτρων, η κ. Κρέτσου τόνισε: «Δημιουργήσαμε τόσες θέσεις απασχόλησης! Είναι λάθος να λέμε ότι μόνο οι πολυεθνικές δημιουργούν θέσεις απασχόλησης για τους νέους. Επενδύσαμε τόσα σε έρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα! Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να το τονίζουμε αυτό, για να γνωρίζουμε τι έγινε στην Ελλάδα για τους νέους πολίτες – και στις περιοχές της υπαίθρου αλλά και για τις κατηγορίες πληθυσμών που αντιμετωπίζουν προβλήματα».
Μιλώντας για την τρέχουσα περίοδο 2014-2020, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «τα επιτεύγματα της Ελλάδας θα είναι ακόμη περισσότερα. Ειδικότερα όσον αφορά τη συγκέντρωση πόρων σε παραγωγικούς τομείς καθώς και στις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα.
Με 20 δισ. ευρώ, τα διαρθρωτικά ταμεία βοηθούν την Ελλάδα, να αναμορφώσει την οικονομία της, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της. με προώθηση ενός νέου μοντέλου που βασίζεται στην επιχειρηματικότητα και την καινοτομία». Εξειδικεύοντας την πορεία «των σχεδίων προτεραιότητας», της προηγούμενης περιόδου, εξέφρασε «ικανοποίηση», λέγοντας ότι «από τα 180 projects σε πολλούς τομείς, 120 έχουν ολοκληρωθεί σήμερα, 18 θα ολοκληρωθούν -και με εθνική χρηματοδότηση και 24 projects συνεχίζονται και στην τρέχουσα περίοδο προγραμματισμού. Για το 2017-2018, είπε, ότι σε ό,τι αφορά στην ανταγωνιστικότητα βλέπουμε ότι «η Ελλάδα πηγαίνει πολύ καλά, ιδίως στις υποδομές. Έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ οι δείκτες, και η καινοτομία μεταξύ άλλων, έχει αυξηθεί.»
Tags
# ειδήσεις
# Ελλάδα
# οικονομία
# greece
# messinia
# news
Share This
About OMAΔΑ UNWIRED
news
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Post Bottom Ad
Responsive Ads Here
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
ΤΟ KALAMATA NEWS ΚΟΝΤΆ ΣΑΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου