1,7 εκατ. κατασχέσεις με χρέη στην Εφορία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

1,7 εκατ. κατασχέσεις με χρέη στην Εφορία

1,7 εκατ. κατασχέσεις με χρέη στην Εφορία

Share This
Με περίπου δύο κατασχέσεις «φιλοδώρησε» η εφορία κάθε φορολογούμενο που βρέθηκε στη «μαύρη λίστα» την περασμένη χρονιά, και έπεται ανάλογη συνέχεια φέτος, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ.
Ο απολογισμός της Αρχής έριξε περισσότερο φως στη γκρίζα ζώνη της οικονομίας ήτοι στον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που φουσκώνουν χρόνο με το χρόνο, αποκαλύπτοντας ότι το βασικό «εργαλείο» για την είσπραξη των χρεών προς την εφορία είναι οι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων. Σύμφωνα με τα νεώτερα στοιχεία, έγιναν 1.721.911 τέτοιες κατασχέσεις το 2017, καταγράφοντας αύξηση 12,6% σε σχέση με το 2016 και στην πραγματικότητα είναι το μοναδικό μέτρο αναγκαστικής εκτέλεσης που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον, αφού υποθήκες, προγράμματα πλειστηριασμών, λοιπές κατασχέσεις, σημείωσαν πτώση σε σχέση με το 2016.
Με φόντο την επικείμενη έναρξη της υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων- οι τράπεζες θα πρέπει να αποστείλουν σήμερα στην ΑΑΔΕ όλα τα συγκεντρωτικά στοιχεία για τις ηλεκτρονικές πληρωμές του 2017 που θα προσμετρηθούν για το χτίσιμο του αφορολογήτου- η ανάλυση του προφίλ των οφειλετών αλλά και των ίδιων των οφειλών, δείχνει ότι περίπου 2.300.000 φορολογούμενοι χρωστάνε το πολύ 2.000 ευρώ στην εφορία κι αυτό καταδεικνύει την φοροδοτική κόπωση στη μεγάλη μάζα των πολιτών. Ωστόσο, το σύνολο των χρεών αυτών των φορολογούμενων δεν ξεπερνά το 1,5% των περίπου 100 δις ευρώ οφειλών, που άφησε πίσω του το 2017, καθώς τα μεγάλα «ψάρια»- δηλαδή όσοι χρωστάνε πάνω από 1 εκατ. Ευρώ- μένουν στο απυρόβλητο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages