Pages

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΓΑΛΑΖΙΟ χρίσμα με ντεκόρ “τα λασπόνερα”

Απο το πρωί περιόδευε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στις πληγείσες περιοχές της Κορινθίας απο τον μεσογειακό κυκλώνα Ζορμπά.Να θυμίσουμε πως οι καταστροφές στο δήμο Βέλου Βόχας και Σικυωνίων υπήρξαν μεγάλες.Ακόμα μετρούν πληγές και για πολύ μεγάλο διάστημα ακόμα. Η επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης γίνεται μετά απο 15 ημέρες και αντι να δώσει χρόνο στον ανθρώπινο πόνο, στα τεράστια προβλήματα, στις υποδομές που πρέπει να γίνουν , δίνει έτοιμο το “πρώτο θέμα” στην τοπική κοινωνία  που δεν είναι άλλο απο την ανακοίνωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου  Παναγιώτη Νίκα. 
Ως κίνηση είναι εξαιρετικά προσβλητική για τους Κορινθίους.
Ως πολιτική επιλογή είναι κακή.Διότι αυτό συνέβη.
Οι λάσπες ήταν η αφορμή.
Το χρίσμα ήταν η αιτία σε ένα ντεκόρ ανθρώπινου πόνου.
Διότι ο πρόεδρος ήταν ανέτοιμος. Το αποδεικνύουν οι δηλώσεις του.Πρόχειρες. Μας παραπέμπουν στην φωτιά στο Μάτι, στην κλιματική αλλαγή, και στην αναμόρφωση της πολιτικής προστασίας στον τόπο μας. Για τις υποδομές που διαλύθηκαν κανένας λόγος. Για την αυτοδιοίκηση που παλεύει να επουλώσει τις πληγές της ,σιωπή. Είχαμε μια ξενάγηση στα “λασπωμένα” και στους θυμωμένους ποταμούς.Και πολλά φωτογραφικά ενσταντανέ του προέδρου και του υποψηφίου Περιφερειάρχη, που προσπαθούσε άτσαλα να εισχωρήσει στο κάδρο, πλάι στα στελέχη τα έμπλεα μιας ανεξήγητης  ευτυχίας ! Γιατί γελούσαν έτσι, όλοι εκεί, σήμερα το πρωί ;δεν το κατάλαβα!
Γιατί επέλεξε η ΝΔ να ανακοινώσει κατα αυτόν τον τρόπο τον Παναγιώτη Νίκα, είναι άξιο απορίας.
Πίστευε πως θα έβρισκε ευάλωτους κατοίκους και θα “πέρναγε” στην κοινωνία το μήνυμα που ήθελε; Και ποιο είναι αυτό άραγε; Η πολιτική χειραγώγηση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης; Που φτάνει στο σημείο ο υποψήφιος του κόμματος να μην τολμά να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του πριν απο το κόμμα;
Αυτό είναι το νέο που πρεσβεύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αυριανός πρωθυπουργός;
Η ΝΔ έχουμε σημειώσει ξανά, πως ποτέ δεν μπόρεσε να συμβαδίσει με τις αλλαγές στον χώρο της αυτοιδιοίκησης, γι αυτό και πάντα επαναστατούσε στις καινοτομίες του θεσμού, όταν αυτές τις προχωρούσαν πιο προοδευτικές κυβερνήσεις. Και τώρα δείχνει να μην μπορεί να διαχειριστεί τις ανάγκες των καιρών. Φοβάται να ορίσει τις δυνατότητες  Περιφερειακής αυτοδιοίκησης εικάζοντας πως θρέφει ένα εν δυνάμει εχθρό.
Γι αυτό επιλέγει ανθρώπους που βρίσκονται ακριβώς στα μέτρα του κοστουμιού που θέλει να φορέσει στις αιρετές περιφέρειες. 
Εν προκειμένω για την Πελοπόννησο, και μετά απο πολλές προσπάθειες  η ΝΔ βρήκε “τον βολικό” Νίκα, δήμαρχο Καλαμάτας, ο οποίος την άφησε να του ακρωτηριάσει όλη την αυτοδιοικητική του διαδρομή, να χειροφιλήσει τον Αντώνη Σαμαρά για να γίνει αποδεκτός,  για να απαιτήσει παράλληλα την απαραίτητη συσπείρωση.
Σήμερα είδε πως στο ξεκίνημά του υπήρξαν απουσίες.
Και θα πρέπει να υπολογίζει πως και οι παρουσίες που είδε κάποιες στο δρόμο θα αποσκιρτήσουν όταν μείνουν εκτός ψηφοδελτίων.
Ο πρόεδρος σίγουρα στη σύσκεψη έδωσε το σήμα για την πολιτική διάσταση των εκλογών. Γνωρίζει βεβαίως πως εκλογές δεν δίνει το χρίσμα απο μόνο του.Πρέπει και η κοινωνία να συμπορευθεί μαζί με τον επικεφαλής. Και για να συμπορευθεί πρέπει να την εμπνεύσει.  Και το σημερινό ξεκίνημα, ως επιλογή και αποτέλεσμα, χαρακτηρίζεται “ναυάγιο”.
Τζένη Σουκαρά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου