Pages

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ

Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη απέστειλε η Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας επισημαίνοντας τα ζητήματα που υπάρχουν γύρω από τα θέματα του τουρισμού και της ανάπτυξης. Αναλυτικά σε αυτήν σημειώνεται:
“Ως Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας ζητούμε από τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στην Καλαμάτα, την ενεργό συμπαράσταση και την προσωπική του παρέμβαση για να υλοποιηθούν τα αναπτυξιακά έργα που θα βοηθήσουν τον Τουρισμό της περιοχής μας και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάπτυξη του τόπου.
ΖΗΤΟΥΜΕ την δέσμευσή του ώστε το ταχύτερο δυνατόν οι σήμερα ασθμαίνουσες τουριστικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανάσα και μέλλον.
Συγκεκριμένα, ζητούμε:
 Τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου, με την αναβάθμιση των υποδομών και την επάρκεια της λειτουργίας του, ώστε να ανταποκρίνεται στην κίνηση που έχει και στην τουριστική δυναμική της περιοχής. Πρέπει να είναι σε θέση να δέχεται με ασφάλεια περισσότερα και μεγαλύτερα αεροσκάφη, να εξυπηρετεί την υπάρχουσα ζήτηση και να καλύπτει το ενδιαφέρον της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς. Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με την δυναμική που διαθέτει έχει εξασφαλισμένο ενδιαφέρον από ιδιώτες επενδυτές και αυτό επιβάλλει την αυτόνομη πορεία του για την άμεση αξιοποίησή του.
 Την κατασκευή του οδικού άξονα Καλαμάτας – Ριζόμυλου – Πύλου – Μεθώνης. Αναγνωρίζουμε την θετική εξέλιξη με την πρόθεση του Υπουργού Υποδομών- όπως εκφράσθηκε σε πρόσφατη συνάντησή μας- να δρομολογήσει το έργο. Αποτελεί όραμα και προσδοκία δεκαετιών, είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής κατ΄αρχήν για λόγους οδικής ασφάλειας και διότι θα μειώσει την χρονοαπόσταση στην διακίνηση των τουριστών. Η έως τώρα καθυστέρησή του ανέσχεσε την ροή των επισκεπτών στους χώρους αρχαιολογικού, πολιτιστικού, θρησκευτικού, γαστρονομικού, ιστορικού και τουριστικού ενδιαφέροντος με άμεσες επιπτώσεις στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
 Την δημιουργία αρχαιολογικών και ιστορικών διαδρομών για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Μεσσηνίας με τις καστροπολιτείες της περιοχής, τις κορυφαίες ιστορικές στιγμές της νεώτερης ελληνικής ιστορίας: έναρξη ελληνικής επανάστασης στην Καλαμάτα, το Μανιάκι και το Ναβαρίνο με την ιστορική Ναυμαχία, που σηματοδότησε το τέλος της επανάστασης και τη δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους.
Το ασταθές τοπίο της διεθνούς ταξιδιωτικής αγοράς, που όπως δείχνει η πτωτική τάση σε επίπεδο κρατήσεων, έχει αρχίσει να επηρεάζει και την περιοχή μας.
Η Πελοπόννησος που κατέχει την έβδομη θέση σε ταξιδιωτικές εισπράξεις και κρατήσεις, με το 2,64 % μεριδίου της αγοράς σε επισκεψιμότητα, δεν έχει τη θέση που δικαιούται σε σχέση με τους πολυάριθμους και σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και τοπία εξαιρετικού κάλλους που διαθέτει.
Για τον λόγο αυτό χρειάζεται κεντρική στρατηγική που να αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Μεσσηνίας, τις δυνατότητές της σε συνδυασμό με τις νέες τάσεις της διεθνούς ζήτησης. Έτσι μόνο θα επιτευχθεί η αποτελεσματικότερη διείσδυση στις αγορές και τις ομάδες ενδιαφέροντος ως αναδυόμενος τουριστικός προορισμός.
Είναι αναγκαία η αποτελεσματικότερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία στηρίζεται σε τρεις άξονες: τον τουρισμό, τον πολιτισμό και τα τοπικά προϊόντα.
Για την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου