Pages

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΑ ΧΑΘΕΙ ΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

“Θα κάνουμε ο,τιδήποτε μπορούμε για να μη χαθούν τα 68,5 εκατομμύρια ευρώ της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” τόνισε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, πρόσφατα στην Τρίπολη.
Η πιο πάνω αναφορά του περιφερειάρχη έγινε με αφορμή ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, μεθαύριο Τετάρτη:
“Συζητάμε την ολοκλήρωση της διαδικασίας απαλλοτρίωσης, μια διαδικασία που έχει σχέση με δικαστήρια και για την οποία πρέπει να προβούμε σε συγκεκριμένες, τυπικές, νομικές ενέργειες” δήλωσε ο Π. Νίκας, παρατηρώντας την ίδια στιγμή:
“Το δυστύχημα είναι ότι με τη διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου δεν επέλεξε η Περιφέρεια τους όρους διαχείρισης των απορριμμάτων. Διαπιστώθηκε ότι ο ιδιώτης, με δικαστικές αποφάσεις, είχε δεσμεύσει χώρους που δεν ανήκαν στους ιδιοκτήτες που νόμιζε. Και η προηγούμενη κυβέρνηση, γιατί έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις, έκρινε -δεν νομίζω ότι μπορούσε να κάνει κάτι άλλο- ότι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία των επιτάξεων – απαλλοτριώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου