Pages

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Εβδομάδα εθελοντισμού και αλληλεγγύης στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Στα πλαίσια  εθελοντισμού και αλληλεγγύης και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, το 10ο σχολείο οργανώνει  Εβδομάδα Αλληλεγγύης  από 12/12 έως 19/12/, όπου θα συγκεντρωθούν τρόφιμα,  φάρμακα και είδη ρουχισμού προκειμένου να τα διατεθούν στις οικογένειες παιδιών που έχουν ανάγκη, στα παιδικά χωριά SOS, στο κοινωνικό ιατρείο και στο κοινωνικό παντοπωλείο.
Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν, μπορούν να πάνε τρόφιμα  και φάρμακα στο σχολείο(ισόγειο, αποθήκη 3).   
Αντιπροσωπεία του σχολείου αποτελούμενη από  μαθητές και εκπαιδευτικούς θα επισκεφτούν την Παρασκευή, 20/12, το Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας, το Γηροκομείο Καλαμάτας, το Δημαρχείο Καλαμάτας προκειμένου να ψάλλουν τα κάλαντα και να ανταλλάξουν ευχές.
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
  • Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, 18:30 – 20:00: Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
  • Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, 19:00 – 20:00: Χριστούγεννα με το Μουσικό Σχολείο
  • Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, 18:30 – 8:00: Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών
  • Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 18:30 – 19:45: Προβολή της ταινίας «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, 7:00 – 8:30: 3η ενημερωτική συνάντηση με θέμα: «Διαδίκτυο: φίλος ή εχθρός;»
  • Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου – Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου: έκθεση βιβλίου, χριστουγ. αγορά
ΓΙΟΡΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ  
 Β΄ Τάξη  με την επιμέλεια των δασκάλων των τάξεων και των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων ετοιμάζουν και θα μας παρουσιάσουν τη χριστουγεννιάτικη γιορτή  την Πέμπτη 19/12 και ώρα  18:00. 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ                                                                                                                                        Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, πραγματοποιούν την Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου  και ώρα 19:00 έως 20:30, στην βιβλιοθήκη του σχολείου, την τρίτη ενημερωτική συνάντηση, με θέμα:
          «ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΦΙΛΟΣ Ή ΕΧΘΡΟΣ;»
Το διαδίκτυο έχει αλλάξει τη ζωή μας και τη ροή της πληροφορίας μέσα στη σύγχρονη οικογένεια. Ανάμεσα στα πολύ θετικά στοιχεία που έφερε όπως η εκμηδένιση των αποστάσεων, η πρόσβαση στην πληροφορία και οι ίσες ευκαιρίες, παρουσιάζει και πλευρές που μας προβληματίζουν και διαφοροποιούν την δυναμική της σύγχρονης οικογένειας. Πως εν τέλει δημιουργούνται οι υπεύθυνοι χρήστες, τι πρέπει να προσέχουμε ως ενήλικες, ως γονείς αλλά και ως πολίτες;  Mε ποιο τρόπο η χρήση του μας καθιστά ενεργητικούς πομπούς επιλογών και όχι παθητικούς δέκτες που αναπαράγουν ήδη προαποφασισμένες επιλογές, από μια καινούρια κοινωνία που ακολουθεί τους δικούς της νόμους: την ηλεκτρονική.
Πρόγραμμα :                                                                                                                                                           19.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
19.05-19.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
19.15- 19.45:  «Διαδίκτυο-ορθή, υπεύθυνη, ασφαλής χρήση και ο ρόλος των ηλεκτρονικών παιχνιδιών στην ψυχοκοινωνική ανάπτυξη του παιδιού» .                        Κορμά Κυριακή, Kλινική ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια παιδιών και εφήβων.
19.45-20.15:  «Θετικές και Αρνητικές Όψεις της χρήσης του Διαδικτύου. Προεκτάσεις και σκέψεις. Η σχέση ως ακρογωνιαίος λίθος της προστασίας και της πρόληψης για θετική χρήση της τεχνολογίας».       Ρούμπου Βασιλική, Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια, Ψυχαναλυτική Ψυχοθεραπεία
ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Εορταστική αγορά θα λειτουργήσει στο σχολείο από  16 έως και 19/12, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων, με έργα και κατασκευές που επιμελήθηκαν  μαθητές και γονείς.
Στην εορταγορά συμμετέχει  και η Σχολική  Βιβλιοθήκη με κατασκευές και έκθεση βιβλίου.
Αναλυτική ενημέρωση για όλες τις εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του 10ου Δημ. Σχολείου Καλαμάτας http://10dim-kalam.mes.sch.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου