Αντιπλημμυρικά έργα 350 εκατ. ευρώ στους αυτοκινητόδρομους - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Αντιπλημμυρικά έργα 350 εκατ. ευρώ στους αυτοκινητόδρομους

Αντιπλημμυρικά έργα 350 εκατ. ευρώ στους αυτοκινητόδρομους

Share This
Άμεσα προχωρά το Υπουργείο Υποδομών στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων συνολικού κόστους 350εκατ.ευρώ προκειμένου να θωρακιστούν οι περιοχές κατά μήκος των πέντε αυτοκινητόδρομων της χώρας. Μετά και την νέα καταστροφή από τη ισχυρή νεροποντή στην Κινέτα την περιοχή επισκέφθηκε εχθές ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής προκειμένου.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ο Υπουργός είπε πως αρχής γενομένης από την ερχόμενη εβδομάδα, «πέρα από τα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία υπογράψαμε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, από τα οποία τα επτά είναι για την Περιφέρεια της Αττικής και είναι ύψους 150 εκατομμυρίων, θα προβούμε σε αντιπλημμυρικά έργα 350 εκατομμυρίων ευρώ στους πέντε μεγάλους αυτοκινητόδρομους και στις γύρω περιοχές, έτσι ώστε να είμαστε έτοιμοι και να μπορούμε να έχουμε ετοιμότητα να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα».
Τα έργα αυτά θεωρούνται απαραίτητα για να μειωθούν τα φαινόμενα που προκαλούνται, κυρίως πλημμυρικά και να προστατευθούν οικισμοί, χωριά αλλά και βιότοποι από τις συνέπειες τους. Η ανακοίνωση και ανάθεση τους θεωρείται θέμα χρόνου, ειδικά μετά τα προχθεσινά φαινόμενα και το Υπουργείο είναι αποφασισμένο να δώσει μία βιώσιμη λύση στο θέμα αυτό. Η χρηματοδότηση των έργων είναι εξασφαλισμένη.
Την ερχόμενη κόλας εβδομάδα θα συνεδριάσει η κυβερνητική επιτροπή που είναι υπεύθυνη, έτσι ώστε να εκταμιευθούν αμέσως χρήματα που υπάρχουν για τα αντιπλημμυρικά έργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages