Pages

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσηνίας

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Μεσσηνίας με το βλέμμα στο επόμενο συλλαλητήριο  , όπου οι αγρότες θα κατέβουν με τα τρακτέρ και σε άλλες πόλεις 
Εν τω μεταξύ ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Μεσσήνης  απαντώντας  σε δηλώσεις του Υπουργού κ. Βορίδη αναφέρει:
” Στην τοπική εφημερίδα Ελευθερία δημοσιεύτηκαν δηλώσεις του υπουργού κ. Βορίδη που μεταξύ άλλων έλεγε  <<δεν θέλω οι αγρότες να ζητάνε εγγυημένη τιμή γιατί ¨απαγορεύεται¨>>.
Να θυμίσουμε στον υπουργό ότι  για μας απαγορεύεται  αλλά τις τράπεζες τους διασώζει τα κέρδη , στους βιομηχάνους δίνει επιδοτήσεις και ζεστό χρήμα ,στους εφοπλιστές αφορολόγητο πετρέλαιο , στον ΜΟΡΕΑ  πλαφόν στην έλευση  διοδίων.  Προφανώς και είναι επιλεκτικό το απαγορεύεται.
Υ.Γ.  Αφού  λέει δεν ¨μπορεί¨ να μας δώσει κατώτερη εγγυημένη τιμή, ας μας ικανοποιήσει όλα τα άλλα αιτήματα που του έχουμε καταθέσει, όπως μείωση  κόστους παραγωγής ,  αφορολόγητο πετρέλαιο  , μείωση ασφαλιστικών εισφορών και  αύξηση των εξευτελιστικών ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης , να μην μειωθεί το αφορολόγητο όριο που κατέκτησαν οι αγρότες στα μπλόκα αλλά να αυξηθεί φορολογία σε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση προκαταβολής φόρου και  τεκμηρίων διαβιώσεις , άμεση καταβολή αποζημιώσεων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα . Άμεση κάλυψη των φετινών καταστροφών, αλλαγή αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ , κρατικός φορέας που θα καλύπτει το 100 % της πραγματικής ζημιάς που θα έχει υποστεί ο παραγωγός.
ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου