Ψήφισμα για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τον καύσωνα ενέκρινε το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Ψήφισμα για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τον καύσωνα ενέκρινε το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης

Ψήφισμα για την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών από τον καύσωνα ενέκρινε το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης

Share This
Την αποζημίωση των ελαιοπαραγωγών για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα ζητάει με ψήφισμα που ενέκρινε το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
 Ακολουθεί το ψήφισμα: Προς: Υπουργ
είο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΨΗΦΙΣΜΑ 

 Κύριε Υπουργέ Δύο χρόνια τώρα οι αγρότες μας έχουν υποστεί πολύ μεγάλη μείωση του εισοδήματος τους εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων. Τη φετινή χρονιά αντιμετωπίζουν και πάλι σοβαρό πρόβλημα τόσο από την έλλειψη βροχοπτώσεων όσο και από τον ασυνήθιστο για την εποχή καύσωνα μιας που από τις 15 έως 19 του μηνός Μαΐου είχαμε ακόμα και 40 βαθμούς Κελσίου θερμοκρασία. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν από τα ελαιόδεντρα να έχουμε μεγάλη πτώση καρπού. Από την άλλη η φετινή «πανδημία» έχει δημιουργήσει, λόγω των επιπτώσεών της , ανασφάλεια στους αγρότες και οικονομική αδυναμία για καλλιέργειες αλλά και φόβο για διάθεση των προϊόντων τους. Κύριε Υπουργέ Επειδή οι αγρότες είναι βασικοί μέτοχοι της ανάπτυξης της Πατρίδας μας χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας όπου με Πολιτική απόφασή της θα τους αποζημιώσει για τις ζημιές που έπαθαν από τον καύσωνα αφού υπηρεσιακοί παράγοντες του ΕΛΓΑ καταγράψουν πρώτα το μέγεθος τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages