Το «worst case scenario» (σ.σ. το χειρότερο σενάριο) του γενικού lockdown στην Αττική, όπου ο κορωνοϊός συνεχίζει να καλπάζει, πασχίζει να αποφύγει η κυβέρνηση, ενώ το σύστημα υγείας «αναστενάζει» πίσω από τις κλειστές πόρτες των ΜΕΘ. Θέλοντας να αποφύγει ένα δεύτερο lockdown και τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στην οικονομία, η επιστημονική επιτροπή της κυβέρνησης επιδίδεται καθημερινά σε ασκήσεις επί χάρτου για να προτείνει… αντι-lockdown μέτρα που θα ανακόψουν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού που απειλεί να «γονατίσει» τα νοσοκομεία αναφοράς και ειδικά τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.
Στην αυστηροποίηση των μέτρων με την υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του κορωνοϊού επέμεινε ο λοιμωξιολόγος και μέλος της αρμόδιας επιτροπής, Μάριος Λαζανάς, μιλώντας την Πέμπτη το πρωί στον
ΣΚΑΪ.
Όπως σημείωσε στην Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων δεν έχει τεθεί ως θέμα συζήτησης το lockdown, αλλά ούτε και το κλείσιμο των σχολείων, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται για το μέλλον, αν δεν αποδώσουν τα ισχύοντα μέτρα.
«Το lockdown είναι οικονομικά επώδυνο. Αυτό που απαιτείται είναι η αυστηροποίηση των μέτρων με υποχρεωτική χρήση της μάσκας μέσα κι έξω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαζανάς επισημαίνοντας ότι είναι ανέξοδο μέτρο και προφυλάσσει.
Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα και για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αυξάνοντας τη συχνότητα των δρομολογίων και αν δεν υπάρχουν τόσα πολλά μέσα, η κυβέρνηση θα μπορούσε να προχωρήσει στην ενοικίαση πούλμαν.
Σε ό,τι αφορά στους εργασιακούς χώρους, ο λοιμωξιολόγος πρότεινε την αύξηση του ποσοστού της τηλεργασίας, υπογραμμίζοντας βέβαια την ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας ώστε να μην απολυθούν εργαζόμενοι λόγω του μέτρου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου