Pages

Δευτέρα 31 Μαΐου 2021

Συνάντηση Χαρίτση με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της Μεσσηνίας

 


Eνημερωτική συνάντηση είχε, την Παρασκευή 28 Μαΐου 2021 στις 8.00μμ, ο βουλευτής Μεσσηνίας Αλέξης Χαρίτσης, με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων του Νομού Μεσσηνίας, με αφορμή το υπό συζήτηση στην Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  στον χώρο υπαίθριων εκδηλώσεων του ΑΣΟ Παμίσου με όλα τα μέτρα και τις αποστάσεις που προβλέπονται, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξ αιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Χαρίτσης στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι:
  • Με την μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη», η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προχώρησε σε μια σημαντική προοδευτική τομή στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.
  • Ειδικά για τις τοπικές κοινότητες, αναβαθμίστηκε η αυτονομία τους, ενισχύθηκε η συμμετοχή των πολιτών και ειδικά των νέων, στηρίχθηκε η ανάπτυξη της υπαίθρου. Η μεταρρύθμιση αυτή αγκαλιάστηκε από τους κατοίκους χωριών και οικισμών σε όλη τη χώρα, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης.
  • Με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που συζητείται αυτές τις μέρες στη Βουλή, η μεγάλη αυτή προσπάθεια καταργείται. Ακυρώνεται η αυτονομία των κοινοτήτων και συρρικνώνεται η αντιπροσωπευτικότητα στα συμβούλια.
  • Με την αντι-μεταρρυθμιση της, η κυβέρνηση επαναφέρει το δημαρχοκεντρικό μοντέλο του παρελθόντος στερώντας την αυθεντική έκφραση της φωνής των κοινοτήτων στα δημοτικά συμβούλια.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου