Pages

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Πρόταση Γ. Λάσκαρη για δημιουργία αγροτικού δημοπρατηρίου στην Μεσσήνη

 


Σε παρέμβασή του στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ο  Επικεφαλής του συνδυασμού «Επανεκκίνηση για τον Δήμο Μεσσήνης» Γιάννης Λάσκαρης πρότεινε τη δημιουργία αγροτικού δημοπρατηρίου στην Μεσσήνη.

Όπως αναφέρει ο κ. Λάσκαρης σε ανακοίνωσή του «η πρόταση αυτή έχει όλα τα εχέγγυα, αφού βρίσκεται πλησίον αεροδρομίου και αυτοκινητόδρομου. Τα αγροτικά δημοπρατήρια αποδίδουν όφελος στην υψηλότερη τιμή για ένα προϊόν και όπως ανέφερα έχω και δημόσια αναλύσει τον τρόπο λειτουργίας και τον χώρο στη Μεσσήνη και έχω στη διάθεση των συναδέλφων μου τη δική μου μελέτη. Επίσης πρότεινα στα κυλικεία των σχολίων να διατίθενται φρέσκα φρούτα και σνκας με ελαιόλαδο και τυρί από δικούς μας παραγωγούς.

Επίσης, σε παρέμβασή του, ο κ. Λάσκαρης πρότεινε τη δημιουργία  Γραφείου Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας,  το οποίο όπως ανέφερε: «είναι ένα χρήσιμο εργαλείο σε μια εποχή που οι πολίτες όλου του Δήμου στενάζουν από τις αυξήσεις ρεύματος, να αγκαλιάσει όλα τα νοικοκυριά καθώς έχει την δυνατότητα να προτείνει τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας σε κάθε νοικοκυριό χωριστά.»

Τέλος ο κ. Λάσκαρης αναφέρθηκε στην αλληλογραφία του με την πρόεδρο της «Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών»  Μελίνα Τραυλού για το ζήτημα της δημιουργίας Σχολής Εμπορικού Ναυτικού στην Μπούκα.

Ο κ. Λάσκαρης επισήμανε ότι: «Όπως διαφαίνεται από την απάντηση της  υπάρχει διάθεση για ολιστική προσέγγιση και κοινή αναζήτηση τρόπων ώστε το αρμόδιο υπουργείο να ανταποκριθεί σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Πρότεινα την δημιουργία διαπαραταξιακής ομάδας που θα διεκδικήσει άμεσα την δημιουργία της σχολής ενώ διευκρίνισα πως δεν έχει νόημα και είναι ανούσια η συμπεριφορά κάποιων να κατηγορούν πως χάθηκε χρόνος με ευθύνη παλαιών δημοτικών αρχών αλλά και της τωρινής αρχής. Αντιθέτως όπως διαφαίνεται στην Μπούκα σε αντίθεση με άλλες περιοχές μπορεί να τεθεί η δημιουργία σύγχρονης και μεγάλης σχολής με πολλές υποδομές και προοπτικές για την οικονομική ενδυνάμωση της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου