Τέλη Μαΐου η καταβολή από τους δήμους του κόστους επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τέλη Μαΐου η καταβολή από τους δήμους του κόστους επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Τέλη Μαΐου η καταβολή από τους δήμους του κόστους επεξεργασίας των απορριμμάτων στην Παλαιόχουνη

Share This


 Ευρεία σύσκεψη αυτοδιοικητικών παραγόντων με αντικείμενο την διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην διαχειριστική ενότητα που εξυπηρετεί η μονάδα της Παλαιόχουνης -δηλαδή του συνόλου των δήμων στις Π.Ε. Αργολίδας, Κορινθίας και των Δήμων Τρίπολης, Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας από την Π.Ε. Αρκαδίας- συγκάλεσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, το μεσημέρι σήμερα, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Σε σύσκεψη, με τη συμμετοχή δημάρχων, αντιδημάρχων και εκπροσώπων δήμων από την πιο πάνω διαχειριστική ενότητα -καθώς επίσης και των αντιπεριφερειαρχών Περιβάλλοντος Ανδρέα Τσουκαλά, Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού και Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Τάσου Γκιολή-, γνωστοποιήθηκε ότι από τις 20 του περασμένου Μαρτίου η μονάδα της Παλαιόχουνης πέρασε σε εμπορική λειτουργία.

Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι από την 21η Μαρτίου οι εξυπηρετούμενοι δήμοι στην εν λόγω μονάδα θα πρέπει να καταβάλουν στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή το προβλεπόμενο αντίτιμο για τις ποσότητες απορριμμάτων που παραδίδουν προς επεξεργασία -το οποίο μεσοσταθμικά ανέρχεται σε 69 ευρώ ανά τόνο, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο πρότζεκτ μάνατζερ της πιο πάνω εταιρείας Χαράλαμπος Χαραλαμπίδης.

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι πλέον θα πρέπει οι εν λόγω δήμοι, μέσω του ΦοΔΣΑ, να πιστώσουν μέχρι το τέλος Μαΐου τα προβλεπόμενα χρήματα στην Περιφέρεια προκειμένου αυτή να τα αποδώσει στη συνέχεια στην διαχειρίστρια εταιρεία.

Ως την ερχόμενη Τετάρτη, στο μεταξύ, θα συγκληθεί σύσκεψη υπό τον αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος για τον καθορισμό του κόστους ανά τόνο για απορρίμματα ιδιωτών, με βάση τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν και την εμπειρία άλλων περιοχών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages