Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση «Συντήρηση Τροφίμων: Μια προεπαγγελματική πρόκληση για Άτομα με Αναπηρία» την Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου «Νικόλαος Πολίτης», η οποία συνδιοργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Ν. Μεσσηνίας «Η Υπομονή», το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Καλαμάτας του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Όλοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν σε γλώσσα απλή ενδιαφέροντα θέματα αναφορικά με τον τρόπο που διατηρούνται τα τρόφιμα με ασφάλεια.
Ταυτόχρονα παρουσιάστηκε το «Ολοκληρωμένο πρόγραμμα κονσερβοποίησης, αποξήρανσης και συσκευασίας τροφίμων» που θα λάβει χώρα από την 1η Νοέμβρη στο χώρο του ΚΕΦΙΑΠ έπειτα από τη χρηματοδότηση που έλαβε το Σύλλογος «Η Υπομονή» από το Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση στο πλαίσιο του προγράμματος «Σημεία στήριξης», το οποίο στηρίζουν οκτώ κοινωφελή ιδρύματα. Ακούστηκαν ομιλίες αναφορικά με τα οφέλη του προγράμματος, αλλά και γενικότερα της προεπαγγελματικής κατάρτισης στην κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ και προσκλήθηκαν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου