Μια προσπάθεια ξεκινά από τον δήμο της Καλαμάτας σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς προκειμένου τα τοπικά μας προϊόντα και η κουζίνα να βρεθούν στο επίκεντρο. Ο λόγος για τις «ημέρες τοπικής γαστρονομίας» που στόχος είναι να καθιερωθούν και περιλαμβάνουν διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις, όπως φυσικά και εκπλήξεις από τα τοπικά καταστήματα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, εστιατόρια της πόλης θα προσφέρουν ένα «set menu» σε ελκυστική τιμή, παρέχοντας την ευκαιρία σε όσους το επιλέξουν να γευτούν την πολυδιάστατη τοπική κουζίνα. Οι δράσεις για τις «Ήμερες Τοπικής Γαστρονομίας», θα κορυφωθούν με ένα διήμερο (25-26 Νοεμβρίου) αφιέρωμα στην τοπική παράγωγη και μεταποίηση της ελιάς, του οίνου, των ποτών και αποσταγμάτων. Οι εν λόγω εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον αίθριο χώρο της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στην καρδία διάθεσης των τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου