Pages

Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Περιοδεία του ΚΚΕ στο εργοτάξιο στου Ρωμανού για τις εκλογές


 ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΤΟΥΜΑΝΟΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑΣ

“ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί πρόθυμοι συμφωνούν στα μεγάλα, αυτά που αφορούν την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, που γίνεται μέρα με την μέρα και χειρότερη” τόνισαν, μεταξύ άλλων, σε περιοδεία τους στους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της ΤΕΜΕΣ στου Ρωμανού, το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας, Νίκος Κουτουμάνος και το μέλος της Τομεακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων, Παναγιώτης Καράμπελας...

Είπαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στους εργαζόμενους, όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου: “Στις εκλογές της 21ης Μάη οι εργαζόμενοι να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ. Γιατί απέναντι στην επόμενη αντιλαϊκή κυβέρνηση που θα προκύψει, κρίνεται το πόσο δυνατός θα είναι ο λαός και η ενίσχυση του ΚΚΕ είναι η μόνη επιλογή για να είναι ο λαός πιο δυνατός.

Όλοι όσοι διεκδικούν τις κυβερνητικές καρέκλες έχουν δεδομένο αντιλαϊκό πρόγραμμα. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και λοιποί πρόθυμοι συμφωνούν στα μεγάλα, αυτά που αφορούν την ίδια τη ζωή των εργαζομένων, που γίνεται μέρα με την μέρα και χειρότερη. Ο μισθός που λόγω της ακρίβειας "εξαφανίζεται" το πρώτο 15ημερο είναι δημιούργημα της δικής τους πολιτικής. Η εκτόξευση των εργατικών ατυχημάτων στους χώρους δουλειάς, όπου σκοτώνεται ένας εργάτης κάθε 3 μέρες, είναι επίσης δημιούργημα δικό τους. Με τον ονομαζόμενο νόμο Αχτσιόγλου - Βρούτση αφαιρέθηκε από τους εργαζόμενους το δικαίωμα των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό του μισθού, ο εκάστοτε υπουργός Εργασίας αποφασίζει για το ύψος του κατώτερου μισθού με βάση την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και τη δημοσιονομική σταθερότητα.  Με κρατική απόφαση μειώθηκε κατά 22% ο κατώτατος μισθός και οι 3ετίες έμειναν «παγωμένες» επί ημερών ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αν ίσχυαν σήμερα ο μέσος μισθός θα ήταν πάνω από 1.000 ευρώ. 

Οι οικοδόμοι, ειδικότερα, γνωρίζουν πολύ καλά ποιος ήταν δίπλα τους και πάλευε μαζί τους για να αυξηθούν τα μεροκάματα, να παρθούν μέτρα προστασίας στη δουλειά, να κερδηθούν δικαιώματα. Ο αγώνας των οικοδόμων και των σωματείων τους, της Ομοσπονδίας έφεραν ορισμένα αποτελέσματα και νίκες. Σε αυτούς τους αγώνες το ΚΚΕ ήταν πάντα μπροστά, στήριζε με κάθε τρόπο, την ίδια στιγμή που όλοι οι άλλοι ήταν απέναντι. Αυτό το δρόμο μπορούν και πρέπει να ενισχύσουν οι οικοδόμοι και στις εκλογές στηρίζοντας το ΚΚΕ και στους αγώνες απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που θα έχουμε μπροστά μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου