Pages

Σάββατο 20 Μαΐου 2023

Εκδηλώσεις τιμής για την επέτειο της Μάχης του Μανιακίου


Εκδηλώσεις για την επέτειο της Μάχης του Μανιακίου (20 Μαΐου 1825) διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ο Δήμος Πύλου – Νέστορος το Σάββατο 20 Μαϊου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής: (προσέλευση στο Ναό Αγίας Τριάδας ως τις 10.10 π.μ.) Στις 10.15 π.μ. θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του αρχιμανδρίτη Γρηγορίου Δικαίου – Φλέσσα ή “Παπαφλέσσα”, στα Ταμπούρια της Κοινότητας Φλεσσιάδος. Στις 10.30 θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση από το μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομο. Ακολουθούν κατάθεση στεφάνων.

– Προσέλευση στο Ναό Αναστάσεως του Χριστού ως τις 10.55 π.μ. Στις 11 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παπαφλέσσα στην Κοινότητα Μανιακίου, κατά την οποία θα προστεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Ευαγγελία Μπούνα ιστορικός – εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Χανδρινού. Το πρόγραμμα κλείνει με κατάθεση στεφάνων και χορούς από την ομάδα του Συλλόγου Γυναικών Μανιακίου «Η Αμυγδαλίτσα» και του Συλλόγου Πελοποννησίων Πετρούπολης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου