Π. Θέμελης στην κατασκευή του νέου μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης στο χώρο που έχει οριστεί - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

 Π. Θέμελης στην κατασκευή του νέου μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης στο χώρο που έχει οριστεί

Π. Θέμελης στην κατασκευή του νέου μουσείου της Αρχαίας Μεσσήνης στο χώρο που έχει οριστεί

Share This

 


Με κατηγορηματικό τρόπο ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ανασκαφέας της Αρχαίας Μεσσήνης, εξέφρασε την αντίθεσή του στην κατασκευή του Μουσείου στην Αρχαία Μεσσήνη, στην περιοχή του υφιστάμενου, σε συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Μεσσήνης. 

“Θέλετε να σας πω τη γνώμη μου γι’ αυτό το μουσείο; Δεν συμφωνώ με αυτό το μουσείο. Είναι μικρό, είναι μια προσθήκη στο Μουσείο Ορλάνδου. Θα χαλάσει το περιβάλλον. Θα έπρεπε ή να κάνουμε ένα μουσείο μεγάλο, που το αποκλείω και εγώ ιδίως ή να κάνουμε open museum μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους, το Iερό της Ίσιδος προσφέρεται για ένα τέτοιο καταπληκτικό μουσείο μέσα σε αυτό το μνημείο, αόρατο, μοντέρνο, θα καλύψει πάρα πολλά πράγματα. Δεν είμαι υπέρ αυτή της τσόντας. Καλύτερα να μη γίνει για μένα”,

δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Θέμελης, ύστερα από ερωτήσεις δημοσιογράφων, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που δόθηκε χθες στο Δημαρχείο της Μεσσήνης, για τα εγκαίνια της έκθεσης του Franco Murer, αύριο, Σάββατο, στον αρχαιολογικό χώρο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, αν και τόνισε το σεβασμό του και την εκτίμησή του προς τον Πέτρο Θέμελη, σημείωσε ότι το μουσείο είναι απαραίτητο και διαβεβαίωσε ότι θα είναι μοντέρο: “Σεβόμενος απόλυτα τις απόψεις του κ. καθηγητή, είναι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλουργήσει και έχει δημιουργήσει αυτό το χώρο, όμως για το θέμα του Μουσείου είναι πλέον οριστική η σύμβαση που υπεγράφη την  τελευταία ημέρα που ήταν υπουργός η κ. Μενδώνη πριν παραδώσει. Υπάρχει κτιριολογικό πρόγραμμα, γίνεται αναφορά στους χώρους που προβλέπει το κτιριολογικό πρόγραμμα. Μιλάμε για ένα σύγχρονο μουσείο. Ασφαλώς κατά τη διαδικασία εκπόνησης των μελετών ο κ. καθηγητής θα έχει λόγο και θα ενημερώνεται και οπωσδήποτε η άποψή του σε κάποια σημεία θα γίνει αποδεκτή. Είναι βέβαιο όμως ότι χρειαζόταν ένας χώρος να στεγάσει τα πολλά ευρήματα που έχει ανακαλύψει ο κ. Θέμελης”.

kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages