Pages

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Ποιοι «παίζουν» για υποψήφιοι περιφερειάρχες στην Πελοπόννησο


 Το θέμα των αυτοδιοικητικών εκλογών και οι υποψηφιότητες είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η καταγραφή των δυνάμεων του κόμματος σε πανελλαδικό επίπεδο – έστω και εάν τα χρίσματα είναι περιορισμένα – θα είναι ένα γερό crash test διατήρησης της δυναμικής του ΠΑΣΟΚ μετά τις εθνικές εκλογές.

Η επιτροπή αυτοδιοίκησης εξακολουθεί την δουλειά «μυρμηγκιού» συνομιλώντας με στελέχη από όλη την Ελλάδα για να διαπιστώσει τα περιθώρια στήριξης υποψηφίων. Ωστόσο, πριν το τέλος της εβδομάδας δεν αναμένονται ανακοινώσεις.

Κορυφαία στελέχη της Χ. Τρικούπη διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε μετά από συνεννόηση να κατεβάσουν κοινό υποψήφιο. «Το ΠΑΣΟΚ για Περιφέρειες και Δήμους αναζητά τα καλύτερα δυνατά πρόσωπα με την μεγαλύτερη κοινωνική διείσδυση και διεύρυνση. Τώρα αν εμείς επιλέξουμε να στηρίξουμε ένα πρόσωπο και έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ εκ των υστέρων και το στηρίξει αυτό δεν σημαίνει συνεργασία» έλεγαν χαρακτηριστικά.

Για την περιφέρεια Πελοποννήσου φαίνεται ότι δεν «περπατάει» η υποψηφιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Βαγγέλη Ξυγκώρου. Έτσι στη Χ. Τρικούπη πιθανότατα θα καταλήξουν σε μία εκ των Κατερίνας Ταγαρά (εξελέγη βουλευτής Κορίνθου στις εκλογές του Μαΐου, ωστόσο στις κάλπες του Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ δεν έβγαλε την συγκεκριμένη έδρα), και του Παναγιώτη Αδαμόπουλου που «έπαθε» το ίδιο στην Μεσσηνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου