«Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου: Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι στην Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου: Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι στην Μεσσηνία

«Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου: Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι στην Μεσσηνία

Share This

 


Οι πρώτοι 20 υποψήφιοι στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας παρουσιάστηκαν από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Πελοποννήσου.

Ο Νίκος Κουτουμάνος, υποψήφιος περιφερειάρχης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός στην Πελοπόννησο, επισημαίνοντας ότι «σκοπός της ΝΔ και των υπολοίπων αστικών κομμάτων, που βρίσκονται σε στρατηγική σύμπλευση, είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνεχίσει να παίζει τον μεσάζοντα στα μονοπώλια που ετοιμάζονται να ξεκοκαλίσουν τα εκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ταμείου Μετάβασης, του ΕΣΠΑ. Και αυτό θα συμβεί όποιος και αν είναι ο νέος περιφερειάρχης που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Οκτώβρη με την άμεση ή έμμεση στήριξη των αστικών κομμάτων. Η διαφοροποίηση, στην καλύτερη περίπτωση, θα αφορά μόνο τον προτεινόμενο επιχειρηματικό όμιλο, όπως συνέβη για παράδειγμα στην αντιπαράθεση για την επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στην Πελοπόννησο (κατά τα λεγόμενα του κ. Νίκα) που ο δε κ. Νίκας υποστήριζε τη ΔΕΠΑ (πρώην δημόσια επιχείρηση, ιδιωτικοποιημένη από ιταλικό μονοπώλιο), το δε “σύστημα Σαμαρά” (κατά τον κ. Νίκα) υποστήριζε μια άλλη ιδιωτική εταιρεία. Το σίγουρο είναι ότι και τα δύο “συστήματα” συμφωνούν ότι ο κοσμάκης θα τα πληρώσει όλα: Και την κατασκευή του δικτύου και τη χρήση του, γιατί οι αντιπαραθέσεις τους μπορεί να είναι σφοδρές, αλλά τελικά αφορούν μόνο το “πάπλωμα”».

Σε τελική ανάλυση, πρόσθεσε, «αν θα μπορούσαμε να κάνουμε έναν συνοπτικό απολογισμό της διακυβέρνησης της ΝΔ στην Πελοπόννησο, θα μπορούσαμε να πούμε ότι τελικά επωφελήθηκαν μερικές εκατοντάδες μεγαλοεπιχειρηματίες, στην Ενέργεια, στον Τουρισμό, στη βιομηχανία, στην Ιδιωτική Υγεία, στις Κατασκευές, στον Αγροτοδιατροφικό Τομέα -δεν μιλάμε για παρανομίες- αλλά, αντικειμενικά εκεί κατέληξαν αρκετά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις, με επιδοτήσεις ή αναθέσεις έργου, μέσω ΕΣΠΑ, μέσω των προϋπολογισμών της Περιφέρειας, των αναπτυξιακών νόμων και σ’ αυτούς θα πάνε κυρίως και τα δισεκατομμύρια του νέου ΕΣΠΑ Πελοποννήσου ύψους 410 εκατ. ευρώ, εκεί θα πάνε οι χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Ανάκαμψης, του Ταμείου Δίκαιης Μετάβασης, φορτώνοντας νέα βάρη στην πλειοψηφία του λαού μας. Άλλωστε μερικές δεκάδες μεγάλες επιχειρήσεις στην Πελοπόννησο πήραν και το ζεστό χρήμα των 175 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ 2014-20, ανάλογα έγινε και με τα υπόλοιπα προγράμματα».

«Ο πρωθυπουργός λέει ευθέως ότι θέλει δικούς του εκλεγμένους για να πάει πιο γρήγορα η υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής, που όντως “κουμπώνει” με τους δήμους και τις Περιφέρειες που αποτελούν αναπόσπαστο, οργανικό στοιχείο του κράτους», τόνισε και πρόσθεσε πως και σε αυτές τις εκλογές το δίλημμα είναι «πόσο θα δυναμώσει το φιλολαϊκό μπλοκ απέναντι στο μπλοκ των αστικών κομμάτων που διοικούν Περιφέρειες και δήμους, ώστε να ισχυροποιηθεί αποφασιστικά η δύναμη της εργατικής – λαϊκής αντίστασης και αντιπολίτευσης με τα ψηφοδέλτια της “Λαϊκής Συσπείρωσης”».

Τέλος, σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια που διαμορφώνονται από τις άλλες παρατάξεις, ο Ν. Κουτουμάνος είπε πως «περισσεύουν μηχανικοί, γιατροί και δικηγόροι, λείπουν τα λαϊκά στοιχεία και παρατηρούμε και ένα νέο ποιοτικό στοιχείο, οι επιχειρηματίες μπαίνουν πλέον μπροστά, “ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση” που είπε ο πρωθυπουργός για τον νέο υποψήφιο της ΝΔ και ίδιος ο κ. Πτωχός ομολόγησε ότι τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης είναι πολλά και μπορούν να αλλάξουν την Πελοπόννησο».

«Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια με αποφασιστική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που αποτελούνται από αγωνιστές, από ανθρώπους που αγωνίζονται καθημερινά, κόντρα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους, που δεν συμβιβάζονται με τα ψίχουλα που πέφτουν από το τραπέζι», ανέφερε.

Οι 20 πρώτοι υποψήφιοι στην ΠΕ Μεσσηνίας

Αναλυτικά οι 20 πρώτοι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στη Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας είναι:

  • Αθανασόπουλος Θανάσης, μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
  • Αναστασόπουλος Σάκης, συνταξιούχος.
  • Ανδρινόπουλος Γιώργος, αγρότης.
  • Αποστολόπουλος Κώστας, αγρότης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Χανδρινού και μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.
  • Αποστολοπούλου Σοφία, συνταξιούχος γιατρός, δημοτική σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο Πύλου – Νέστορος.
  • Γαλανόπουλος Γιάννης, χειρουργός ορθοπεδικός, διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, επικουρικός επιμελητής στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ».
  • Διασάκος Νίκος, οδοντίατρος, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου, πρώην δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας, μέλος του ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και εκπρόσωπος στη ΓΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.
  • Ζαφείρη Αγγελική, ιδιωτική υπάλληλος και μέλος του ΔΣ Επισιτισμού – Τουρισμού Μεσσηνίας.
  • Καράμπελας Παναγιώτης, πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Μεσσηνίας, μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, του και του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Οικοδομών Ελλάδας.
  • Κουκούμης Σαράντος, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Τριφυλίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», συνταξιούχος και αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Πολυτέκνων Τριφυλίας.
  • Κωνσταντόπουλος Σταύρος, πτυχιούχος βοηθός φαρμακοποιού.
  • Λαμπροπούλου Γεωργία, φοιτήτρια του ΕΚΠΑ, εργαζόμενη στον κλάδο του Επισιτισμού.
  • Λογιώτης Τάκης, αγρότης, μέλος του Αγροτικού Συλλόγου Μεσσήνης.
  • Μερτίκας Παναγιώτης, εκπαιδευτικός, απόφοιτος του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΝΤ Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας και της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Μπεσμπέα Αμαλία, φιλόλογος.
  • Ντεμερούκα Μαργαρίτα, ιδιωτική υπάλληλος, μέλος των ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γαργαλιάνων και του Γυμνασίου Γαργαλιάνων, μέλος του ΔΣ της Ομάδας Γυναικών Τριφυλίας της ΟΓΕ.
  • Ξυδέα Όλια, εργαζόμενη στον τομέα του Τουρισμού, μέλος στον Εθελοντικό Σύλλογο Πολιτικής Προστασίας «ΓΑΙΑ».
  • Σεντεμέντες Γιάννης, μελισσοκόμος, πρώην επαγγελματίας ποδοσφαιριστής.
  • Σκλάβος Τάσος, διδάκτωρ Πολιτικής Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, δημοσιογράφος, μέλος της Ένωσης Μεσσήνιων Συγγραφέων.
  • Χρηστέα Στέλλα, ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου Επισκευαστών Μηχανημάτων Μεσσηνίας και γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιοκτητών συνεργείων επισκευαστών αντλιών πετρελαιοκινητήρων, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 23ου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages