Σοκαρισμένο το πανελλήνιο παρακολουθεί τις διαστάσεις της βίας που εξαπλώνεται παντού στην κοινωνία, με τα προβλήματα στα σχολεία να τείνουν να γίνουν ανεξέλεγκτα. Το τελευταίο περιστατικό που σημειώθηκε στη Μεσσήνη, όταν ένας μαθητής Γυμνασίου μαχαίρωσε με σουγιά στο πόδι, κοντά στην μηριαία αρτηρία, έναν 14χρονο με τον οποίο είχε διαφορές, μούδιασε την τοπική και όχι μόνο, κοινωνία, αφού το χτύπημα αυτό, λόγω του σημείου, θα μπορούσε να είχε αποβεί μοιραίο.
Οι κλήσεις στη γραμμή 1056 του «Χαμόγελου του Παιδιού» καθημερινές πια με απεγνωσμένους γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς που δεν ξέρουν τι κάνουν, να ζητούν βοήθεια, όπως σημείωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best ο πρόεδρός του, Κώστας Γιαννόπουλος. Χαρακτηριστικά ήταν όσα ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος για την… πηγή του κακού, τα οποία βασίζονται στις αναφορές Επιμελητών Ανηλίκων από την μεγάλη -δυστυχώς- εμπειρία που έχουν πια αποκτήσει. «Τα παιδιά είναι πολύ θυμωμένα. Δε φροντίζονται, απλώς διεκπεραιώνονται.
Η παιδική ηλικία είναι παραμελημένη και το κοινωνικό κράτος, υπολειτουργεί. Τα παιδιά ζουν σε έναν ψηφιακό κόσμο που δεν είναι προσβάσιμος στους ενήλικες. Είναι όλα μαζί στην ηλεκτρονική… αλάνα, ανεξέλεγκτα. Η μέση οικογένεια δουλεύει νυχθημερόν για να τα βγάλει πέρα», τονίζουν οι ειδικοί και… κάπως έτσι, φαίνεται να ξεκινούν όλα. «Οι βόμβες έσκασαν και σκάνε στα χέρια μας πλέον. Όταν βλέπεις παιδιά του Δημοτικού να φέρουν ‘’πεταλούδες’’ και άλλα τέτοια αντικείμενα», ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος που έδωσε και μια ακόμη διάσταση, την πλέον σημαντικοί, αφού η ευθύνη για όλα αυτά, ανήκει πρωτίστως στους ενήλικες και ειδικότερα, στους γονείς.
«Το ρωτήσαμε το παιδί γιατί έφτασε στο σημείο να δίνει βία; Όπως και τον παρατηρητή;», διερωτήθηκε με νόημα ο Κώστας Γιαννόπουλος τονίζοντας πως η τηλεφωνική γραμμή 1056 επιχειρεί να γίνει η γέφυρα ώστε να μιλήσουν τα παιδιά στους γονείς. «Να προλάβουμε τον εκβιασμό. Ένα παιδί 10 ετών έκλεβε αντικείμενα από το κατάστημα ηλεκτρονικών της οικογένειας για να τα παγαίνει σε εκείνους που τον εκβίαζαν και μετά εξαφανίστηκε και τον αναζητούσαμε. Η λύση είναι να κάτσουμε όλοι μαζί όπως κάναμε στην Ηλεία. Για ένα διάστημα σταμάτησε αυτό, όμως μετά εγκαταλείφθηκε. Οι γονείς μαλώνουν μεταξύ τους και δεν ασχολούνται με την ουσία. Να τα βρουν τα παιδιά. Ας επικοινωνούν με το «Χαμόγελο», ας παρακολουθήσουν σεμινάρια και να απευθύνονται στους ειδικούς», είπε μεταξύ άλλων ο Κώστας Γιαννόπουλος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου