Pages

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ


 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΕΦΚΑ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΕ ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.

   Στην Κυπαρισσία η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, (σε συνδυασμό και με τη στάση εργασίας που είχαν προκηρύξει το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο), από το παράρτημα του  Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας και από την Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας). Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας είναι η κάλυψη των κενών σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και σε ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλο προσωπικό, η πλήρης στελέχωση του ΕΚΑΒ της περιοχής, η μονιμοποίηση των συνταξιούχων κ.ά.

   Στην Καλαμάτα η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε στις 10,30 έξω από το Εργατικό κέντρο της πόλης, σε συνεργασία με το συνδικάτο οικοδόμων, στα πλαίσια της απεργιακής τους πανελλαδικής κινητοποίησης. Ακολούθησε πορεία προς το Κέντρο υγείας Καλαμάτας. Τα αιτήματα της διαμαρτυρίας είναι η κάλυψη όλων των καινών στο κέντρο υγείας σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη τύπου πού πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι των συνταξιουχικών οργανώσεων έξω από το κέντρο υγείας ανέφεραν.  

   Η υποβάθμιση του Κ.Υ. Καλαμάτας συνεχίζεται σαν αποτέλεσμα της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων διαχρονικά που θεωρούν την προστασία της υγείας του λαού κόστος, μειώνοντας συνεχώς την χρηματοδότηση του Δημοσίου Συστήματος Υγείας και προωθώντας παράλληλα την εμπορευματοποίηση της υγείας και την ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα.

Τα τελευταία χρόνια το μόνιμο ιατρικό προσωπικό έχει μειωθεί στο     1/3 (από 60 περίπου όταν λειτουργούσε ως ΙΚΑ σε 20 σήμερα σαν Κ.Υ.)

Ειδικά το οδοντιατρικό που κινδυνεύει να κλείσει, στο πρώην ΙΚΑ υπηρετούσαν 8 οδοντίατροι . Σήμερα λειτουργεί με 2 οδοντίατρους, ο ενας εξυπηρετεί οδοντοπροσθετικά περιστατικά και είναι στο όριο της συνταξιοδότησης. Από τις 2 οδοντοτεχνίτριες που υπηρετούν σήμερα, η μία είναι με προσωρινή μετακίνηση από Αθήνα.

Καλούμε το λαό της Καλαμάτας, τους συνταξιούχους σε ξεσηκωμό για να μην κλείσει το οδοντοπροσθετικό τμήμα, πού εξυπηρετεί εκατοντάδες περιστατικά όχι μόνο από την Μεσσηνία αλλά και από τους όμορους νομούς.

Να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις οδοντιάτρων και οδοντοτεχνιτών, στο Κ.Υ. Καλαμάτας ώστε να συνεχιστεί την λειτουργία του οδοντιατρικού τμήματος.

    Η απάντηση σε αυτή την πολιτική, που θυσιάζει την υγεία και τη ζωή του λαού για τα κέρδη των λίγων, δεν μπορεί παρά να είναι η ένταση της οργανωμένης συλλογικής διεκδίκησης.

  


Τέλος οι συνταξιούχοι δώσαμε νέο ραντεβού για τη  Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου και ώρα 11,30, στο πεζόδρομο έξω από την ALPHA BANK, για να διαμαρτυρηθούμε για το πλειστηριασμό της πρώτης  κατοικίας συνταξιούχου, πού παίρνει σύνταξη από τα ΚΕΑ.

   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

ΚΑΜΙΑ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΑΔΕ (Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων εσόδων για χρέη προς το Δημόσιο)

12 μητροπολίτες στη γιορτή της πολιούχου της Καλαμάτας-Επίτιμος δημότης θα ανακηρυχθεί ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής

 


Θα τιμηθεί από την Μητρόπολη ο εφοπλιστής Αθανάσιος Μαρτίνος για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του καθολικού του Βουλκάνου

Η Καλαμάτα πανηγυρίζει την πολιούχο της «Παναγία Υπαπαντή» παρουσία του Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ. Θεοδώρου

Με την ευλογητή παρουσία του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου, θα πανηγυρίσει η Καλαμάτα την πολιούχο και προστάτιδά της «Παναγία Υπαπαντή», κατά το διήμερο 1 και 2 Φεβρουαρίου 2024.

Την παραμονή της εορτής και ώρα 6 μ.μ., θα λάβει χώρα η υποδοχή του Πατριάρχου στα προπύλαια του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού, ενώ στη συνέχεια θα χοροστατήσει του πανηγυρικού πολιαρχιερατικού Εσπερινού.

Την επομένη, κυρία ημέρα της εορτής, και ώρα 7:30 π.μ., θα προστεί του Όρθρου και της πανηγυρικής πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με το πέρας της οποίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος θα τιμήσει τον Άρχοντα του Οικουμενικού Θρόνου, τ. Πολιτικό Διοικητή του Αγίου Όρους και Εφοπλιστή κ. Αθανάσιο Μαρτίνο, για τη συμβολή του στην ανακαίνιση του εσωτερικού του Καθολικού της ιστορικής Ιεράς Μονής Βουλκάνου.

Στη συνέχεια και ώρα 11 π.μ., θα πραγματοποιηθεί πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, προς ευλογία των κατοίκων και των προσκυνητών.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 7 μ.μ., στο Μέγαρο Χορού, ο Μακαριώτατος θα ανακηρυχθεί από τον Δήμαρχο Καλαμάτας και το περί αυτόν Δημοτικόν Συμβούλιον, σε επίτιμο δημότη Καλαμάτας.

Τον εορτασμό θα λαμπρύνουν με την παρουσία τους ως συνοδοί του Πατριάρχου οι Σεβ. Μητροπολίτες Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Καρθαγένης κ. Μελέτιος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Τολιάρας κ. Πρόδρομος, καθώς και οι Σεβ. Μητροπολίτες Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ΔιδυμοτείχουΟρεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ΧαλκίδοςΙστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Μεγάρων και Σαλαμίνος κ. Κωνσταντίνος, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος και ο οικείος Ποιμενάρχης.

Επίσης θα παραστούν εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, των Κομμάτων, του Κοινοβουλίου, της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Πατριαρχική επίσκεψη θα περατωθεί το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ., με την μετάβαση του Μακαριωτάτου Πατριάρχου κ. Θεοδώρου, στην ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, για προσκύνημα.

Προβληματίζουν ομόφωνα στις παρατάξεις τα θέματα της παραβατικότητας στο Δ.Σ. Μεσσήνης

 


Δραματική είναι η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλά χωριά της Μεσσήνης και της Καλαμάτας, από τα αυξημένα κρούσματα παραβατικότητας στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως από συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα. Πέρα από τις κλοπές και τις διαρρήξεις, υπάρχουν άλλα περιστατικά που προβληματίζουν περαιτέρω και ειδικά, εκείνο των αλλεπάλληλων πυροβολισμών στον αέρα, αλλά και της επικίνδυνης οδήγησης, με αποκορύφωμα το τραγικό δυστύχημα με εγκατάλειψη ενός μοτοσυκλετιστή.
Σύντομα, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη των δύο δημάρχων, ενώ το θέμα ήρθε προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Μεσσήνης, όπου κατατέθηκαν αρκετές απόψεις και έγινε ξεκάθαρη η πρόθεση της Δημοτικής Αρχής. Οι δράσεις που έχουν προγραμματιστεί πολλές και ειδικά, σε ό,τι αφορά στη διεκδίκηση, αφού  το θέμα είναι βαθιά πολιτικό και η αντιμετώπισή του, εξαρτάται από την ίδια την κυβέρνηση.

Μειώνονται οι πολύτεκνες οικογένειες λόγω της έλλειψης κινήτρων

 


Οι συνθήκες είναι ακόμη δυσκολότερες για τις πολυμελείς οικογένειες, οι οποίες μαστίζονται και βλέπουν το κράτος να αδιαφορεί.

Οι πολύτεκνοι μειώνονται και χρόνο με το χρόνο, όλο και λιγότεροι γεννούν πολλά παιδιά, αφού η υπόθεση επιβίωση, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με αυτά τα δεδομένα.

Μεσσηνία: Εξιχνιάστηκαν δεκαπέντε περιπτώσεις κλοπών και στην Καλαμάτα


 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, δεκαπέντε (15) περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα-σουπερμάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας.

 

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται -2- ημεδαποί, 36χρονος και 38χρονη, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ αυτή περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης, που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 14.10.2023 έως και την 15.1.2024, μετέβαιναν σε καταστήματα-σουπερμάρκετ, σε διάφορες περιοχές της Επικράτειας, όπου προσποιούμενοι τους πελάτες, τοποθετούσαν διάφορα προϊόντα σε καρότσια και στη συνέχεια αποχωρούσαν δίχως να καταβάλουν το ανάλογο χρηματικό αντίτιμο.

Συγκεκριμένα, είχαν διαπράξει συνολικά -15- περιπτώσεις κλοπών, αποκομίζοντας από την εγκληματική τους δράση παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις -13.300- ευρώ.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων και την ταυτοποίηση των αγνώστων συνεργών τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας έκοψε την πίτα του – “Μπροστά με αισιοδοξία για τη νίκη στις μάχες που θα δώσουμε”

 


Σε κλίμα ενότητας και αισιοδοξίας ότι η κρίση πέρασε και η ανασύνταξη έχει ξεκινήσει, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Κυριακής η εκδήλωση κοπής της πίτας της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Καλαμάτας, με προσκεκλημένο τον διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Γιώργο Τσίπρα. Όπως είπε ο ίδιος στον χαιρετισμό του, “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ και το απέδειξε με τους 150.000 που ψηφίσανε στις εσωκομματικές εκλογές. Όλες οι κομματικές συνελεύσεις που γίνονται από τότε στην Ελλάδα είναι μαζικές. Άρα είμαστε εδώ, το κόμμα είναι εδώ και πρέπει να εκφράσουμε όλοι την προοδευτική παράταξη”…

Ο Γιώργος Τσίπρας συνέχισε μιλώντας για τη προοδευτική παράταξη: “Όλα τα προηγούμενα χρόνια, με εξαίρεση τις τελευταίες εκλογές, πάνω από το 50% του κόσμου ψηφίζε προοδευτικά κόμματα. Αυτό δεν εξατμίζεται, μπορεί να πήγε σπίτι του, μπορεί να απογοητεύτηκε αλλά ο κόσμος είναι εδώ. Εμείς φταίμε αν δεν μπορέσουμε να τον εκφράσουμε και αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε τώρα, τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια. Χρειάζεται μόνο ένα πράγμα, περισσότερη επαφή και σχέση με την κοινωνία. Να βρεθούμε στην κοινωνία, στον κόσμο, στα σωματεία, στη νεολαία. Αυτό είναι που έχει ανάγκη ο κόσμος”.


Ηλίας Κορομηλάς, Πέτρος Κωνσταντινέας, Γιώργος Τσίπρας, Μανώλης Μάκαρης

Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, Ηλίας Κορομηλάς, από την πλευρά του σημείωσε: “Με ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ είναι ισχυρή και η κοινωνία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα που βρίσκεται δίπλα στους πολίτες, στις ανάγκες τους, τους αφουγκράζεται και προσπαθεί να δίνει λύσεις. Θέλουμε την όσο το δυνατόν μαζική συμμετοχή σας να ξαναχτίσουμε αυτό το πλειοψηφικό κόμμα ώστε την επόμενη φορά να είμαστε κυβέρνηση”.

Πριν ξεκινήσει η εκδήλωση κοπής της πίτας ο γραμματέας κ. Κορομηλάς ευχήθηκε “το 2024 να γίνει άμεση κατάπαυση  πυρός σε όλα τα μέτωπα, και στην Ουκρανία και στο Ισραήλ, όπου αυτή τη στιγμή διαπράττεται ένα μεγάλο έγκλημα, μια μεγάλη γενοκτονία”.

Σημειώνεται ότι για την επόμενη Δευτέρα 5 Φλεβάρη προγραμματίζεται ανοιχτή εκδήλωση,  στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου του ΣΥΡΙΖΑ, με προσκεκλημένους τη βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου και τον Πάνο Ρήγα, πρώην γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Στ.Μ.  kalamatajournal.gr