Pages

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Αθώοι οι 9 κατηγορούμενοι επιζώντες του Ναυαγίου της Πύλου-1 στο Νοσοκομείο χτυπημένος στο κεφάλι και τρεις προσαγωγές


Αθώοι κρίθηκαν οι εννιά εκ των επιζώντων του Ναυαγίου της Πύλου, οι οποίοι κατηγορούνταν ως διακινητές μετά την κρίση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας ότι η ποινική δίωξη ήταν απαράδεκτη… 
Η απόφαση του δικαστηρίου προκάλεσε χαρά και επευφημίες. Η απόφαση ήρθε μετά από ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης, που τόνισαν ότι το Ναυάγιο σημειώθηκε έξω από τα σύνορα της χώρας, ότι προορισμός των επιβαινόντων δεν ήταν η Ελλάδα αλλά η Ιταλία και γι’ αυτό δεν έχει αρμοδιότητα ελληνικό δικαστήριο να δικάσει υπόθεση που συνέβη έξω από τα σύνορα της χώρας. 
 Μετά την ανακοίνωση της απόφασης τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες, οι συγκεντρωμένοι έξω από τα δικακστήρια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης με συνθήματα αλληλεγγύης σε όσους αναγκάζονται να φύγουν από τις πατρίδες και τις οικογένειές τους και καταδίκης των πολιτών που μετατρέπουν την Ευρώπη σε φρούσιο και τη Μεσόγειο σε θάλασσα πνιγμένων ανθρώπων που αναζητούν ένα καλύτερο και ασφαλέστερο μέλλον.


ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕ ΕΝΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΚΗ

Στο Νοσοκομείο έχει μεταφερθεί, χτυπημένος στο κεφάλι από γκλοπ αστυνομικών, ο Γιώργος Καραγιάννης, συνδικαλιστής, ενώ έχουν προσαχθεί στην Αστυνομία ο Νίκος Κουτουμάνος, πρώην βουλευτής του ΚΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου, ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΕΦΚΑ Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κουφαλάκος και ο συνδικαλιστής Στάθης Παπαβραμίδης. Οι συγκεκριμένοι ήταν στο μπλοκ των Συνδικάτων απέναντι από τα δικαστήρια, στη συγκέντρωση για τους εννιά επιζώντες του Ναυαγίου της Πύλου, όταν δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από αστυνομικές δυνάμεις, όπως καταγγέλλουν τα Συνδικάτα,

Στα δικαστήρια της Καλαμάτας υπάρχει τεράστια αστυνομική δύναμη, η οποία έχει αποκόψει  με αστυνομικές κλούβες στα δύο τη συγκέντρωση του κόσμου που ζητάει να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα του Ναυαγίου της Πύλου. 

Μέλη και φίλοι συνδικάτων βρίσκονται απέναντι από τα Δικαστήρια, στην οδό Ψαρών, απέναντι από την είσοδο και από αστυνομικό κλοιό ενώ στη συμβολή της Ψαρών με τη Σόλωνος έχουν τοποθετηθεί κλούβες της αστυνομίας, πίσω από τις οποίες βρίσκονται οι υπόλοιποι συγκεντρωμένοι. 

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν συνδικάτα, αλληλέγγυοι των προσφύγων-μεταναστών, η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι και συλλογικότητες. 

Τη συγκέντρωση και τη δίκη καλύπτουν εκπρόσωποι διεθνών Μέσων Ενημέρωσης. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου