Pages

Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Ενημερωτικές εκδηλώσεις του δήμου Καλαμάτας για την πυροπροστασία: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη στη Μ. Μαντίνεια

 


Η πρώτη από μια σειρά ενημερωτικές εκδηλώσεις, για την προστασία του πληθυσμού από τις πυρκαγιές, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Μ. Μαντίνεια του δήμου Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Παντελής Δρούγας, ο οποίος αναφέρθηκε στις ιδιομορφίες της περιοχής, καθώς, όπως χαρακτηριστικά είπε, «στην κοινότητα Μ. Μαντίνειας υπάρχει μία ιδιαιτερότητα ότι  μπορεί να γίνει εκκένωση πληθυσμού από θαλάσσης σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μικρής Μαντίνειας, Στέλιος Λιακέας, ενημέρωσε για τις ενέργειες της Κοινότητας, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι έχει γίνει έλεγχος κρουνών, ενώ υπάρχει και ομάδα εθελοντών, καθώς και ομάδα πυρασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στελέχη του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας παρουσίασαν το Παράρτημα Οργανωμένης Απομάκρυνσης του Σχεδίου Ιόλαος και τον νέο κανονισμό πυροπροστασίας δομημένων ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων. 

Σημειώνεται, ότι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Καλαμάτας, σε συνέχεια σχετικών οδηγιών του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο δήμος Καλαμάτας, την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί σχετική ενημερωτική εκδήλωση για συλλόγους ΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου