Pages

Σάββατο 25 Μαΐου 2024

Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Καλαμάτα το διήμερο με ρεκόρ συνέδρων


 Περισσότερα από 680 άτομα αναμένονται στην Καλαμάτα για το 22ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο, που διοργανώνεται από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας με συνδιοργανωτές όλους τους υπόλοιπους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου αλλά και της Αιτωλοακαρνανίας και του Αγρινίου, από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή, 24-26 Μαΐου, στο “Elysian Hotel and Spa”.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γεωργία Θεοδωροπούλου και ο γραμματέας,  Άγγελος Τσορφόλιας, τόνισαν ότι έχει καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να είναι ένα επιτυχημένο συνέδριο, με σημαντικές επιστημονικές εργασίες που θα παρουσιαστούν, με πολλά πρακτικά εργαστήρια αλλά και με δράσεις εξωστρέφειας, όπως και με ξεναγήσεις στην Αρχαία Μεσσήνη το Σάββατο, στο Ιστορικό Κέντρο και σε άλλα σημεία της Καλαμάτας.

 

Η πρώτη δράση εξωστρέφειας θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το βράδυ, σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη, με την προβολή της ταινίας “Το Αγκάθι”, με ελεύθερη είσοδο αλλά με εθελοντική συμβολική οικονομική στήριξη, που θα διατεθεί στο Παράρτημα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου, Τζίνα Μαραβά, σημείωσε ότι στο πλαίσιο της έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη συμπλήρωση 95 χρόνων ζωής του Συλλόγου, με θέμα «95 χρόνια Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας… ούτε κάν 100». Θα παρουσιαστεί εν συντομία η ιστορία του συλλόγου, από το 1929 και βασικός παρουσιαστής θα είναι ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Νίκος Ξανθούλης, με τους ηθοποιούς Εύη Γιαννακοπούλου και Γιώργο Τσαπόγα.

Η πρόεδρος πρόσθεσε ότι συντονιστής του επιστημονικού προγράμματος είναι ο Κωνσταντίνος Τόσιος, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για τιμητική για το Σύλλογο συμμετοχή, καθώς ήταν συντονιστής και στο συνέδριο του 2014 που είχε γίνει επίσης στην Καλαμάτα.

Ο γραμματέας του Συλλόγου Άγγελος Τσορφόλιας πρόσθεσε ότι είχε προγραμματιστεί, στο κλείσιμο του συνεδρίου, να πραγματοποιηθεί και αγώνας μπάσκετ με την ομάδα των υγειονομικών με σκοπό τα έσοδα να προσφερθούν στα δημοτικά συσσίτια. Λόγω όμως των ευρωπαϊκών αγώνων του final four στο μπάσκετ, ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού Συλλόγου ευχαρίστησαν το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξή τους, όπως θερμές ευχαριστίες διατύπωσαν για τους επαγγελματίες της περιοχής που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για να έχουν οι σύνεδροι καλή διαμονή και να μείνουν με τις καλύτερες αναμνήσεις από την Καλαμάτα και τα μέρη που θα επισκεφθούν.

Στ.Μ. kalamatajournal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου