Pages

Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Τμηματικά με αλλαγές ο νέος πεζόδρομος στην παραλιακή Ναυαρίνου της Καλαμάτας

 



ΜΟΝΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΑΠΟ ΦΑΡΩΝ ΩΣ ΑΚΡΙΤΑ

Απέρριψε η δημοτική αρχή την πρόταση του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτη Λύρα, να εξεταστεί η δυνατότητα επιμέρους και προσωρινής πεζοδρόμησης της Ναυαρίνου από τη Φαρών μέχρι την Ηρώων. Το μόνο που μπορεί να γίνει, ανέφερε ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, είναι η ολιγόωρη πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα όταν στο λιμάνι γίνεται κάποια μεγάλη εκδήλωση, όπως όταν σε λίγο καιρό πραγματοποιηθεί η έναρξη του Πολιτιστικού Καλοκαιριού…

“Αυτά δοκιμάστηκαν και απέτυχαν. Η μονοδρόμηση από τη Φαρών μέχρι την Ηρώων δοκιμάστηκε και απέτυχε. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Ζήσαμε εδώ τους επαγγελματίες να μας ζητούν να το μονοδρομήσουμε, ζήσαμε τους επαγγελματίες να μας κάνουν εξώδικα μετά, ζήσαμε τον κόσμο να έχει αγανακτήσει, να παραπονιούνται όλοι ότι ο κόσμος φεύγει, δεν πάει στην παραλιακή ζώνη” ανέφερε ο δήμαρχος κ. Βασιλόπουλος. Όπως συνέχισε, αυτά θα επανεξεταστούν όταν διανοιχτούν οι κάθετοι στη Ναυαρίνου οδοί, ώστε να μπορεί ο κόσμος να εξυπηρετείται για την πρόσβασή του στην παραλιακή οδό.

Μέχρι τότε, είπε ο δήμαρχος, αυτό που θα γίνεται θα είναι η ολιγόωρη πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου στο τμήμα από τη Φαρών μέχρι την Ακρίτα, όταν στο λιμάνι γίνονται μεγάλες εκδηλώσεις. Ο κ. Βασιλόπουλος είπε επίσης ότι δεν υπάρχει ανάγκη να περαιτέρω πεζοδρόμηση της Ναυαρίνου στο συγκεκριμένο τμήμα, ενώ προηγουμένως ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Βασίλης Κουτραφούρης, είχε σημειώσει ότι οι πεζοί εξυπηρετούνται με την ανάπλαση που έγινε στη Ναυαρίνου μεταξύ Φαρών και Ακρίτα, όπου διαπλατύνθηκαν τα πεζοδρόμια, ενώ υπάρχει ευρύς χώρος και στην προκυμαία.

Μετά τις δηλώσεις του δημάρχου ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ανέφερε ότι συμφωνεί και πως η ερώτησή του τελικά δεν αφορούσε την περιοχή της Ναυαρίνου πέραν του τμήματος Φαρών-Ακρίτα.

Στ.Μ. kalamatajournal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου