Προβλήματα υδροδότησης τι 3μερο--"Κοράκιασαν" στο Μεσσηνιακό κόλπο-Υδροφόρες από Δήμο Καλαμάτας και ΔΕΥΑΚ - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Προβλήματα υδροδότησης τι 3μερο--"Κοράκιασαν" στο Μεσσηνιακό κόλπο-Υδροφόρες από Δήμο Καλαμάτας και ΔΕΥΑΚ

Προβλήματα υδροδότησης τι 3μερο--"Κοράκιασαν" στο Μεσσηνιακό κόλπο-Υδροφόρες από Δήμο Καλαμάτας και ΔΕΥΑΚ

Share This

 


Δοκιμάζεται” το δίκτυο υδροδότησης-Ενισχύεται με κυβικά η δεξαμενή στις Κιτριές

Δοκιμάζεται το δίκτυο υδροδότησης του Δήμου Καλαμάτας από την υπερκατανάλωση που καταγράφεται λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας. Τα τελευταία 24ωρα προβλήματα υδροδότησης αντιμετωπίζουν περιοχές της Μάνης που υδρεύονται από την Καλαμάτα, από τη Δεξαμενή στις Τούρλες. Στην Αβία, Καλλιανέϊκά και Κουτιβέϊκά, που υδροδοτούνται από τη δεξαμενής των Κιτριών- η οποία με τη σειρά της παίρνει νερό από τη δεξαμενή στις Τούρλες, στην Καλαμάτα- αντιμετωπίζουν προβλήματα υδροδότησης, με λίγο νερό σε κάποια σπίτια και καθόλου σε κάποια άλλα.

Η αύξηση της κατανάλωσης χτύπησε καμπανάκι για το δίκτυο, με τις αρμόδιες αρχές τόσο του Δήμου Καλαμάτας και του Δήμου Δυτικής Μάνης, σε συνεργασία με τη ΔΕΥΑΚ, και τον Σύνδεσμο Ύδρευσης να δίνουν αγώνα, ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ήδη χθες 4 υδροφόρες μετέφεραν νερό από την Καλαμάτα στη δεξαμενή στις Κιτριές, και σήμερα ακόμα 3 υδροφόρες του Δήμου Καλαμάτας και της ΔΕΥΑΚ ενίσχυσαν τη δεξαμενή των Κιτριών με νερό.

Εκτιμάται ότι σταδιακά μέχρι το βράδυ  θα αποκατασταθεί το πρόβλημα νερού, που εντοπίζεται κυρίως σε Καλλιανέϊκα και Κουτιβέϊκα, που λόγω της υψομετρικής τους διαφοράς από τη δεξαμενή των Κιτριών, αργούν να υδροδοτηθούν με νερό. Να σημειωθεί ότι το δίκτυο υδροδότησης της Καλαμάτας δοκιμάζεται και εσωτερικά, με προβλήματα υδροδότησης, χθες Σάββατο, να εντοπίζονται στην περιοχή της Πλάκας. Από την πλευρά της ΔΕΥΑΚ και του Συνδέσμου Ύδρευσης καταβάλλονται προσπάθειες, να αντιμετωπιστούν οι όποιες “αρρυθμίες” εντοπίζονται στο δίκτυο υδροδότησης.

Υπενθυμίζεται ότι  από τη ΔΕΥΑΚ, τον Δήμο Καλαμάτας, τον Σύνδεσμο Ύδρευσης και τον Δήμο Δυτικής Μάνης, έχει γίνει έκκληση στους πολίτες για λελογισμένη χρήση του νερού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages