Pages

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Ανταρσία στο Μωριά: «Ο πνιγμός των 600 προσφύγων στην Πύλο ήταν ρατσιστική δολοφονία»


 ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΡΑΝΕ! ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

“Την Παρασκευή 14 Ιουνίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον πνιγμό 600 προσφύγων που βρίσκονταν στο πλοιάριο Αδριάνα και κατέληξαν στο βυθό της Μεσογείου στα ανοιχτά της Πύλου.

Πρόκειται για μία ρατσιστική δολοφονία με αποκλειστικές ευθύνες των πολιτικών της Ευρώπης-φρούριο κατά προσφύγων και μεταναστών, που έχει μετατρέψει τη Μεσόγειο στο μεγαλύτερο θαλάσσιο νεκροταφείο του κόσμου εδώ και χρόνια.

Άλλη μία τραγωδία που προκλήθηκε από τη βίαιη ρυμούλκηση του σαπιοκάραβου από σκάφος του Λιμενικού Σώματος για να απωθηθεί προς την Ιταλία. Οι πρόσφυγες, οι κολασμένοι-κυνηγημένοι της γης από την οικονομική-κοινωνική αθλιότητα, τους πολέμους, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τους αστικούς ανταγωνισμούς και τα δικτατορικά καθεστώτα, στρέφονται προς την Ευρώπη αναζητώντας μια καλύτερη ζωή γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Μονόδρομος η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες, ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά τους πολέμους, την εξαθλίωση, την προσφυγιά. Η μόνη ελπίδα βρίσκεται στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας, στον κοινό αγώνα ντόπιων με πρόσφυγες και μετανάστες.

Η Ανταρσία στο Μωριά-Συμπόρευση για την Ανατροπή στηρίζει και καλεί το λαό της Πελοποννήσου το Σάββατο 15/6 στην πορεία από την κεντρική πλατεία της Καλαμάτας στις 6 π.μ. και αμέσως μετά στην συναυλία στο Πάρκο Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου