Pages

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

Στην Καλαμάτα η Ιερή εικόνα της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας-Παρώνοι Δήμαρχοι Καλαμάτας και Κυθήρων

 


Με λαμπρότητα έγινε το απόγευμα, η υποδοχή της ιερής εικόνας της Παναγίας της Μυρτιδιώτισσας και της Αγίας Κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, στο Μητροπολιτικό Ναό της Καλαμάτας. Τα Ιερά Θησαυρίσματα, έφερε ο Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Κυθήρων Στράτο Χαρχαλάκη, ενώ στο ναό της Υπαπαντής τους υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, κ.Χρυσόστομος με πλήθος ιερέων της Μεσσηνίας.

Μια μεγάλη αποστολή από το νησί των Κυθήρων με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων, Σεραφείμ και τον Δήμαρχο Κυθήρων, Στράτο Χαρχαλάκη,  έφτασε το απόγευμα στην Καλαμάτα μέσω της Νεάπολης Λακωνίας, όπου ήρθαν ακτοπλοϊκώς, από τα Κύθηρα,  μαζί με την εικόνα και τα ιερά λείψανα, διανύοντας χιλιόμετρα για να φτάσουν στο ναό της Υπαπαντής στις 6 το απόγευμα.


Στην υποδοχή της εικόνας και των ιερών λειψάνων το “παρών” έδωσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Αναστάσιος Ηλιόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας, ο αντιδήμαρχος ΚΕΠ και Φιλαρμονικής, Ηλίας Κουτίβας, ο Διοικητής του 9ου Συντάγματος Πεζικού Συνταγματάρχη Δημήτριος Λυμπερέας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Μεσσηνίας, Αντώνης Μπουζαλάς, ενώ την εικόνα υποδέχτηκε με τιμές η Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, και αρκετός κόσμος που προσήλθε παρά τον καύσωνα, να προσκυνήσει την εικόνα. Ακολούθησε δοξολογία, με την εικόνα να έχει προγραμματιστεί να παραμένει στην Καλαμάτα μέχρι το Σάββατο το μεσημέρι, οπότε και στις 3 θα αναχωρήσει για Πύλο, όπου θα γίνει και η αδελφοποίηση των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Κυθήρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου