«Κάτω τα χέρια από την λαϊκή Πεταλιδίου» ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνηγς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

«Κάτω τα χέρια από την λαϊκή Πεταλιδίου»  ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνηγς

«Κάτω τα χέρια από την λαϊκή Πεταλιδίου» ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνηγς

Share This

 


Με την προτροπή «Κάτω τα χέρια από την λαϊκή Πεταλιδίου» ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης εκφράζει την αντίθεσή του για την για μεταφορά της.

Σε ανακοίνωσή του αναφέρει:

Σε σημερινά δημοσιεύματα ο τοπικός πρόεδρος της κοινότητας Πεταλίδιου συνεχίζει να κάνει λόγο για μεταφορά της λαϊκής. Να μην τολμήσουν να το ξανασκεφτούν θα μας βρουν μπροστά τους μαζί με ολόκληρη την τοπική κοινωνία. Δεν αφήνουμε μικροπολιτικά ρουσφέτια και «εξυπηρετήσεις» να βάζουν χέρι στον αγώνα για επιβίωση που δίνουμε καθημερινά.

Ο πρόεδρος ας βγει να ρωτήσει το ίδιο του το χωριό πρώτα αν θέλει να μεταφερθεί η λαϊκή! Τον ενημερώνουμε ότι έχουμε εκατοντάδες υπογραφές από παραγωγούς ,αυτοαπασχολούμενους του χωρίου κατοίκους του Πεταλιδίου και των γύρω χωρίων που δεν θέλουν να μετακινηθεί ούτε μέτρο η λαϊκή. Τις παρουσιάσαμε και στον δήμαρχο σε συνάντηση μας μαζί του γι’ αυτό το θέμα όπου μας καθησύχασε ότι δεν υπάρχει περίπτωση μετακίνησης.

Η λαϊκή του Πεταλιδίου εκτός ότι φέρνει φρέσκα, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στους καταναλωτές είναι και τόπος αναφοράς για όλα τα γύρω χωριά. Χωριά που μαραζώνουν που εξαφανίζονται που δεν έχουν ΚΤΕΛ και δρόμους. Με ηλικιωμένους ανθρώπους που τους κόβουμε και την λαϊκή.  Δεν είναι η λαϊκή το πρόβλημα στο Πεταλίδι, η λαϊκή μαζεύει τον κόσμο στο Πεταλίδι και δεν έχει να πάει πουθενά!! Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας και την επιβίωση μας.

Παράλληλα έδωσε στο φως της δημοσίοτητας και το σχετικό κείμενο υπογραφών για την διατήρηση της λαϊκής Πεταλιδίου στο χώρο που βρίσκεται.

Συνάδελφε, συγχωριανέ, φίλε καταναλωτή.

Εμείς που πασχίζουμε, με όλες τις συνθήκες, να στήσουμε τον πάγκο μας στην λαϊκή αγορά για να μπορείς και εσύ να βρίσκεις φθηνά και καλής ποιότητας προϊόντα, δίνουμε σήμερα μια νέα μεγάλη μάχη για την επιβίωση μας. Σ΄ αυτόν τον αγώνα, σε θέλουμε στο πλευρό μας.

Από την μια έχουμε την κυβέρνηση που μας βάζει για άλλη μια φορά στο στόχαστρο σαν «φοροφυγάδες». Όλοι οι πωλητές που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές, στα πανηγύρια αλλά και στα Κυριακάτικά παζάρια, υποχρεούνται να αποδέχονται τόσο πληρωμές με κάρτες (χρεωστικές και πιστωτικές), όσο και υπηρεσίες άμεσης πληρωμής με μεταφορά χρηματικών ποσών μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών, όπως η υπηρεσία I.R.I.S. online payments. Η κυβέρνηση επέβαλλε τη χρήση του Pos ως μέτρο κατά της φοροδιαφυγής, τσακίζοντας παραπέρα το εισόδημα των μικρών κι ελεύθερων επαγγελματιών ενώ δεν κάνει τίποτα για την ακρίβεια από την οποία ωφελούνται οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Από την άλλη τον δήμο και τους τοπικούς συμβούλους που διαδίδουν ότι θα διώξουν την λαϊκή έξω από το χωριό γιατί ενοχλεί, με πρόσχημα την ανάπτυξη του «τουρισμού» και την «κυκλοφοριακή ρύθμιση». Η λαϊκή του Πεταλιδίου εκτός ότι φέρνει φρέσκα, ποιοτικά και φθηνά προϊόντα στους καταναλωτές είναι και τόπος αναφοράς για όλα τα γύρω χωριά. Χωριά που μαραζώνουν που εξαφανίζονται που δεν έχουν ΚΤΕΛ και δρόμους. Με ηλικιωμένους ανθρώπους που τους κόβουμε και την λαϊκή.  Δεν είναι η λαϊκή το πρόβλημα στο Πεταλίδι, η λαϊκή μαζεύει τον κόσμο στο Πεταλίδι και δεν έχει να πάει πουθενά!! Δεν παζαρεύουμε τις ζωές μας και την επιβίωση μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages