Κλιματιστικά στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας-Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Κλιματιστικά  στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας-Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Κλιματιστικά στα σχολεία του Δήμου Καλαμάτας-Ενεργειακή αναβάθμιση στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας

Share This


 
Κατόπιν αιτημάτων των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας προς το Δήμο για ενίσχυση των μέσων δροσισμού των σχολικών μονάδων, ο Δήμος Καλαμάτας και οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανταποκρίθηκαν στα αιτήματα σχολείων που δεν διέθεταν κλιματισμό, εξοπλίζοντας τις μονάδες αυτές με κλιματιστικά σώματα και ανεμιστήρες. Επίσης, σύμφωνα με ενημέρωση από τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ιάκωβο Περρωτή, έχουν διανεμηθεί στα σχολεία που λειτουργούν ως εξεταστικά κέντρα, εμφιαλωμένα νερά για μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς τους.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης στο Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας. Πρόκειται για έργο, προϋπολογισμού 365.700 ευρώ, που εκτελέστηκε από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. και αναμένεται να ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα.

Στο σχολικό κτήριο έγιναν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κελύφους του κτιρίου με αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοιχοποιίας, θερμοϋγρομόνωση της οροφής, αντικατάσταση λέβητα και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος, ενώ απομένει η αντικατάσταση του φωτισμού με led φώτα, και η εγκατάσταση  νέων κλιματιστικών.

440603155 812458237493220 684555335353823887 n

Στο σχολικό κτήριο πραγματοποίησαν σήμερα, Τρίτη 11 Ιουνίου 2024, αυτοψία ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νέων Έργων Βασίλη Κουτραφούρη, την Πρόεδρο της Κοινότητας Βέργας Άρτεμις Κότση, την Αντιπρόεδρο Σπυριδούλα Μέντζα και τις δημοτικές συμβούλους, Ουρανία Κότση και Γεωργία Καμπουγέρη.

Inked447634349 794784199436755 6503993554612472289 n LI Large

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση των εργασιών στον προβλεπόμενο χρόνο και για το αποτέλεσμα της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου. “Στο δρόμο για την κλιματική ουδετερότητα έχουμε χρέος να εκσυγχρονίσουμε τις υποδομές μας, τα σχολικά μας κτήρια, εξασφαλίζοντας σύγχρονες συνθήκες εκπαίδευσης και σχολικού περιβάλλοντος και πετυχαίνοντας τον στόχο της εξοικονόμησης ενέργειας. Το Δημοτικό Σχολείο Παραλίας Βέργας, ήταν ένα ταλαιπωρημένο σχολείο. Πλέον, εκσυγχρονίστηκε ενεργειακά, παρέχοντας στο εξής τα μέγιστα στους μαθητές και τις μαθήτριές του. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες αναβάθμισης των υποδομών της πόλης μας. Και σε αυτή την κατεύθυνση, πρέπει να υπογραμμίσω για ακόμα μια φορά, σημαντική είναι η συνδρομή από τις Κτιριακές Υποδομές, του Προέδρου Τίμου Κατσίπου και του Μεσσήνιου Διευθύνοντα Συμβούλου Θανάση Γιάνναρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages