Τριγμοί και εξελίξεις καταγράφονται στα 4 μεγάλα «ηττημένα» από τις εκλογές κόμματα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Τριγμοί και εξελίξεις καταγράφονται στα 4 μεγάλα «ηττημένα» από τις εκλογές κόμματα

Τριγμοί και εξελίξεις καταγράφονται στα 4 μεγάλα «ηττημένα» από τις εκλογές κόμματα

Share This

 


Το ηχηρό χαστούκι που δέχθηκαν τα τρία μεγαλύτερα κόμματα από τις πρόσφατες ευρωεκλογές έφεραν γκρίνιες στα εσωτερικά και προμηνύονται εξελίξεις.

Συγκεκριμένα στο στρατόπεδο της κυβερνώσας παράταξης δεν αναμένονται προς το παρόν να γίνουν έντονες τριβές που θα φέρουν σε δύσκολη  θέση ή θα αμφισβητήσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως είδαμε και κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, όπου περισσότεροι από 35 βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πήραν τον λόγο, περιορίστηκαν να ασκούν ηπιότερη ή εντονότερη κριτική για πολιτικές επιλογές, επιλογές προσώπων, καθώς και επισημάνσεις για απομάκρυνση από την ιδεολογική βάση της ΝΔ.

Το ενδιαφέρον μετατοπίζεται μετά την συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας στις  οι ομιλίες των Καραμανλή και Σαμαρά, στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου Μανώλη Κοττάκη “Οι απόρρητοι φάκελοι του Καραμανλή” την ερχόμενη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο.

Στον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κασσελάκης είναι αποφασισμένος να ακολουθήσει το δικό του δρόμο για τον δικό του ΣΥΡΙΖΑ (ιδιοκτησιακή αντίληψη) η οποία είναι  ξένη προς την αριστερά, γεγονός που προδιαγράφει νέα επεισόδια εσωστρέφειας στο κόμμα της αξιωματικής  αντιπολίτευσης με απρόβλεπτες συνέπειες, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας ακόμη διάσπασης.

Συγκεκριμένα, η αποχώρηση του Διονύση Τεμπονέρα, του Αντώνη Κοτσακά και του Χάρη Τσιόκα από τα όργανα του κόμματος, σηματοδοτεί το πρώτο κύμα αντίδρασης  με την “εσωκομματική αντιπολίτευση” να προωθεί κείμενο για τη συγκέντρωση υπογραφών κόντρα στο νέο “δόγμα” Κασσελάκη για το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος στο ΠΑΣΟΚ τα αποτελέσματα των  ευρωεκλογών έφεραν μεγάλο πονοκέφαλο στον  Νίκο Ανδρουλάκη καθώς βλέπει να αμφισβητείται ευθέως από πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δείχνοντάς του την έξοδο.

Όλα τα στρατόπεδα προετοιμάζονται για «μάχη χαρακωμάτων» στην προσεχή συνεδρίαση της Κυριακής της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Χαρακτηριστικό είναι ότι χθες, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης απηύθυνε με μία μακροσκελή ανάρτησή του, έκανε στην πραγματικότητα ένα βήμα πίσω από τις όποιες δικές του φιλοδοξίες, υπέρ του Χάρη Δούκα, ενώ με δηλώσεις του ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος θύμισε με νόημα ότι είναι ο μόνος που έχει δώσει στην πράξη νικηφόρα μάχη απέναντι στη ΝΔ. Όσο για τον ίδιο τον Χάρη Δούκα, προκληθείς σχετικά από τον Νίκο Καραθανασόπουλο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκαθάρισε σε όλους τους τόνους ότι οι όποιες εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, δε θα επηρεάσουν σε τίποτα τη δουλειά του ως δήμαρχος Αθηναίων.

Με αυτά και τα άλλα θα έχουμε ένα θερμό πολιτικό καλοκαίρι, η ουσία είναι εάν όλα αυτά ενδιαφέρουν τους πολίτες βλέποντας ότι δεν αλλάζει τίποτα προς το καλύτερο για την καθημερινότητά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages