50 χρόνια μετά: Μνημόσυνο θυμάτων στην Κύπρο το ‘74 στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

50 χρόνια μετά: Μνημόσυνο θυμάτων στην Κύπρο το ‘74 στην Καλαμάτα

50 χρόνια μετά: Μνημόσυνο θυμάτων στην Κύπρο το ‘74 στην Καλαμάτα

Share This


Κανένας Δεν ξεχνά αλλά μισό αιώνα μετά το καθεστώς της παράνομης κατοχής πρέπει να αλλάξει και να υπάρξει δικαίωση

Σήμερα Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 ο Δήμος Καλαμάτας διοργάνωσε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, Ιερό Μνημόσυνο για τους Ελλαδίτες και τους Κυπρίους που έπεσαν κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974. Ομιλία εκφώνησε ο Ιωάννης Βούρκος, Γραμματέας του Συλλόγου Κυπρίων Ν. Μεσσηνίας «Ο Πενταδάκτυλος».

Ακολούθως στις 10.30 π.μ., στο Ηρώον Πλατείας 23ης Μαρτίου, έγιναν χαιρετισμοί των Δημάρχων, εκφώνηση των ονομάτων των Καλαματιανών πεσόντων – αγνοουμένων, κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των Ηρώων και η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την Κύπρο παρέστη ο Γ.Γ. Δασών Στάθης Σταθοπουλος, ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ο Πρόεδρος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλαμάτας Παναγιώτης Λύρας, μέλη Συλλόγων και φορέων, ενώ εκ μέρους του αδελφοποιημένου με την Καλαμάτα, Δήμου Αγλαντζιάς της Κύπρου, ο τέως Δήμαρχος Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages