Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Μεσσηνίας το Σαββατοκύριακο λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Share This


 Πιο συγκεκριμένα, ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντιπεριφερειάρχη η “απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε περιοχές NATURA, δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση της Περιφερειακής 
Ενότητας Μεσσηνίας (…), σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που ισχύει για την Παρασκευή 12/07/24 (κατηγορία κινδύνου 3 – υψηλή)”.

Ειδικότερα απαγορεύεται η “με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο, η διέλευση, κυκλοφορία, επίσκεψη, διαμονή, παραμονή, κατασκήνωση, καθώς και η οργάνωση και διενέργεια οποιασδήποτε δραστηριότητας, αθλητικής, ψυχαγωγικής, θρησκευτικής, κ.λπ., εντός των περιοχών της Π.Ε. Μεσσηνίας”. Επισημαίνεται πάντως ότι “στην απαγόρευση δεν συμπεριλαμβάνεται η κυκλοφορία στο Εθνικό, Επαρχιακό και κύριο Δημοτικό δίκτυο δρόμων που συνδέει αστικά κέντρα, κοινότητες και οικισμούς εντός των συγκεκριμένων περιοχών και εξυπηρετεί και νομίμως λειτουργούσες εγκαταστάσεις.

Η προαναφερόμενη απαγόρευση δεν ισχύει επίσης για τα πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται σε θέσεις, περιοχές καλλιέργειες ή οποιεσδήποτε εγκαταστάσεις που βρίσκονται εντός των δασικών οικοσυστημάτων αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους υπό την προϋπόθεση ότι αυτό μπορεί να τεκμηριωθεί αν ζητηθεί, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου δικαιολογημένα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages