Συναυλία στην αρχαία Μεσσήνη αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Συναυλία στην αρχαία Μεσσήνη αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη

Συναυλία στην αρχαία Μεσσήνη αφιερωμένη στη μνήμη του Πέτρου Θέμελη

Share This


 
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών οργανώνει συναυλία την Πέμπτη (11 Ιουλίου 2024), στις 8:30, στο Εκκλησιαστήριο της αρχαίας Μεσσήνης, με τον διακεκριμένο βιολονίστα Λεωνίδα Καβάκο, στη μνήμη του αρχαιολόγου Πέτρου Θέμελη που αφιέρωσε τη ζωή του στην ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης.

Ο διεθνής σταρ του βιολιού Λεωνίδας Καβάκος και το Apollωn Ensemble (Noé Inui–βιολί, Αλέξανδρος Σακαρέλλος–βιολί, Ηλίας Λιβιεράτος–βιόλα, Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν–βιολοντσέλο, Μιχάλης Σέμσης–κοντραμπάσο, Ιάσων Μαρμαράς–τσέμπαλο), θα ερμηνεύσουν, τα κοντσέρτα για βιολί του Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ], δημιουργώντας έναν συναρπαστικό διάλογο ανάμεσα στην αρχαιοελληνική αισθητική και στην αρμονία και τον ρυθμό της κλασικής μουσικής. Tα τέσσερα έργα που θα παρουσιαστούν στην αρχαία Μεσσήνη, περιλαμβάνονται στο νέο CD του Λεωνίδα Καβάκου και του Apollωn Ensemble, το οποίο ηχογραφήθηκε στο Μέγαρο το 2023.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη χορηγία του Ιδρύματος Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Φ. Κωστοπούλου, με την υποστήριξη του Δήμου Μεσσήνης και τη συνεργασία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας,  του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ και της Εταιρείας Μεσσηνιακών Αρχαιολογικών Σπουδών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages