Επιστροφή στις παραδοσιακές καλλιέργειες για το μέλλον της γαστρονομικής αξίας της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Επιστροφή στις παραδοσιακές καλλιέργειες για το μέλλον της γαστρονομικής αξίας της Μεσσηνίας

Επιστροφή στις παραδοσιακές καλλιέργειες για το μέλλον της γαστρονομικής αξίας της Μεσσηνίας

Share This


 Στην ανάγκη επιστροφής στις παραδοσιακές καλλιέργειες λαχανικών και όχι μόνο, εστίασε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στον μόλο της Κορώνης, το βράδυ του Σαββάτου, με θέμα την “Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής-από τη Θεωρία στην Πράξη”. Η ένταξη των παραδοσιακών τοπικών προϊόντων στην εστίαση, και η τάση για επιστροφή και πάλι στα ελληνικά τραπέζια των αυθεντικών γεύσεων, ήταν αυτά που μονοπώλησαν τη βραδιά, καθώς όλοι οι ομιλητές εστίασαν στην ανάδειξη της μεσσηνιακής γαστρονομίας μέσα από συμπράξεις παραγωγών, ερευνητών του Πανεπιστημίου, των επιχειρηματιών εστίασης, των εμπορικών επιχειρήσεων, των τουριστικών καταλυμάτων. Μια αλυσίδα ανθρώπων και επιχειρήσεων που μπορεί να φέρει και πάλι στο προσκήνιο τις αυθεντικές γεύσεις μέσα από την αναβίωση των παραδοσιακών σπόρων και την καλλιέργειά τους, που έρχονται να δώσουν υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας προϊόντα.

Ο Δήμος Πύλου- Νέστορος σε συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης Μεσσηνίας – MESSINIA FORUM και την υποστήριξη του Μανιατάκειου Ιδρύματος, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Συλλόγου Επαγγελματιών Κορώνης, διοργάνωσαν την ημερίδα που συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση από το κοινό, που προσήλθε να την παρακολουθήσει. Με ναυαρχίδα την Κορώνη, που αποτελεί, μεταξύ επτά χωρών, την ελληνική εμβληματική Κοινότητα της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Μεσογειακής Διατροφής, η ημερίδα στόχευε στην προώθηση της τοπικής γαστρονομίας μέσα από την παραγωγή με σεβασμό των πρώτων υλών που θα φτάσουν στο πιάτο του καταναλωτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages