Λαμπάδιασε ο τόπος- Φωτιές σε Ανάληψη και Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας με μάχη πυροσβεστών - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Λαμπάδιασε ο τόπος- Φωτιές σε Ανάληψη και Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας με μάχη πυροσβεστών

Λαμπάδιασε ο τόπος- Φωτιές σε Ανάληψη και Άγιο Φλώρο Μεσσηνίας με μάχη πυροσβεστών

Share This


 Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασαν δυο εστίες φωτιάς λίγο μετά τις 13:00 στην Ανάληψη Μεσσήνης και στον Άγιο Φλώρο με αποτέλεσμα αυτή την ώρα να υπάρχει κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων και να σπεύδουν στα εν λόγω σημεία. Να επισημάνουμε πως οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες με την θερμοκρασία να βρίσκεται στους 40 βαθμούς και να επικρατούν δυνατοί άνεμοι.

Σε αυξημένη ετοιμότητα παραμένουν οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας

Σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code βρίσκεται σήμερα μεγάλο τμήμα της χώρας και η Πελοπόννησος, εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των ισχυρών ανέμων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμάτας, παραμένουν σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών. Σημειώνεται ότι με απόφαση του ΓΓΠΠ όλη η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση κινητοποίησης (Red Code). 

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages