Πρόστιμο σε όσους χρησιμοποιούν λάστιχο για πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών στο Δήμο Μεσσήνης - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Πρόστιμο σε όσους χρησιμοποιούν λάστιχο για πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών στο Δήμο Μεσσήνης

Πρόστιμο σε όσους χρησιμοποιούν λάστιχο για πλύσιμο αυτοκινήτων και αυλών στο Δήμο Μεσσήνης

Share This


 Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΥΑΜ ανακοίνωσε: “Σύμφωνα με την υπ’ αριθ. 57/2024 απόφαση του Δ.Σ της Δ.Ε.Υ.Α.Μ., διανύοντας ένα από τα θερμότερα και πιο άνυδρα καλοκαίρια, η επιχείρηση προβαίνει στη λήψη μέτρων περιορισμού της κατανάλωσης νερού, ώστε να περιοριστεί η άσκοπη χρήση και να εξασφαλιστεί η αναγκαία επάρκεια για τις υδρευτικές ανάγκες των πολιτών και επισκεπτών του Δήμου Μεσσήνης.

Πιο συγκεκριμένα:

Α) Στη Δ.Ε. Μεσσήνης για το Γ’ Τρίμηνο 2024 και στις Δ.Ε. Πεταλιδίου και Αίπειας για το Β’ Εξάμηνο 2024, ορίζει ανώτατο όριο κατανάλωσης σε “Κτήματα – Οικόπεδα και Καταστήματα μη υγειονομικού χαρακτήρα” τα 0,5 m3 / 24ωρο.

Σε περίπτωση υπέρβασης του παραπάνω ορίου επιβάλλονται τα κάτωθι πρόστιμα:

  • Υπέρβαση έως 100% του ορίου: 100€ αυτοτελές πρόστιμο
  • Υπέρβαση από 100% έως 200% του ορίου: 200€ αυτοτελές πρόστιμο
  • Υπέρβαση από 200% του ορίου και πάνω: 300€ αυτοτελές πρόστιμο

Σε περίπτωση υποτροπής και εκ νέου παράβασης το πρόστιμο θα διπλασιάζεται και θα γίνεται διακοπή της υδροδότησης.

Β) Σε όλο το Δήμο Μεσσήνης και μέχρι τις 30/09/2024:

  • Απαγορεύεται το πότισμα γκαζόν με μπεκ και η πλήρωση κολυμβητικών δεξαμενών από το δίκτυο ύδρευσης. Επιτρέπεται το πότισμα γκαζόν μόνο με σύστημα στάγδην, ενώ το πότισμα των καλλωπιστικών φυτών επιτρέπεται μόνο με ποτιστήρι.
  • Απαγορεύεται το πλύσιμο αυτοκινήτων, αυλών, εξωστών, κοινοχρήστων χώρων με λάστιχο. Επιτρέπεται μόνο με πιεστικό ή ποτιστήρι (κουβά).

Σε περίπτωση που εντοπιστούν δημότες οι οποίοι παραβιάζουν τα παραπάνω, θα επιβάλλεται πρόστιμο 100,00 € (αυτοτελές πρόστιμο), ενώ σε περιπτώσεις επανάληψης θα αφαιρείται ο υδρομετρητής τους”.

Την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜ υπογράφει ο πρόεδρός της, δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης Αναστάσιος Βλαχοδημητρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages