Μικρασιάτες Καλαμάτας: Τραγούδησαν και χόρεψαν στα προσφυγικά με τις μνήμες αναλλοίωτες από τον χρόνο - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Μικρασιάτες Καλαμάτας: Τραγούδησαν και χόρεψαν στα προσφυγικά με τις μνήμες αναλλοίωτες από τον χρόνο

Μικρασιάτες Καλαμάτας: Τραγούδησαν και χόρεψαν στα προσφυγικά με τις μνήμες αναλλοίωτες από τον χρόνο

Share This

 


Με τέτοιες εκδηλώσεις από μικρούς και μεγάλους, η μνήμη δεν σβήνει, μεγαλώνει και δυναμώνει!

Την δεύτερή τους εμφάνιση στη γειτονιά τους στον προσφυγικό συνοικισμό έκαναν το βράδυ του Σαββάτου 20 Ιουλίου 2024 οι Μικρασιάτες της Καλαμάτας! Διοργάνωσαν μια όμορφη εκδήλωση με τραγούδια και χορούς από της αλησμόνητες πατρίδες, έχοντας ως στόχο η παράδοση και οι μνήμες να μένουν ζωντανές στο πέρασμα του χρόνου.

Τα μέλη των Μικρασιατών ξεκίνησαν ομαδικά και με πομπή τραγούδησαν παραδοσιακά μικρασιάτικα τραγούδια, φτάνοντας μέχρι την Μαρίνα της Καλαμάτας όπου έλαβε μέρος το χορευτικό κομμάτι της εκδήλωσης, με την καθοδήγηση του χοροδιδάσκαλου Ανδρέα Μεταξά. Αρκετός κόσμος παραβρέθηκε, παρά την αφόρητη ζέστη σε μια εκδήλωση που είχε την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας και της ΦΑΡΙΣ. Στο προσφυγικό συνοικισμό, εκεί που οι Μικρασιάτες έστησαν τις ζωές τους από την αρχή, εκεί που με τα μικρασιάτικα τραγούδια έσβηναν τον καημό και απάλυναν τον πόνο τους για τη χαμένη πατρίδα, στη γειτονιά των παππούδων μας και των γιαγιάδων τους που είχαν μάθει να γλεντούν, να προσκαλούν κόσμο στα σπίτια τους, να κάνουν γιορτές και να είναι όλοι μαζί, χόρεψαν για να τους θυμηθούν και συνάμα να κάνουν ένα νοερό ταξίδι στη γη της Ιωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages