Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”: Με απόλυτη επιτυχία η νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου. - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”: Με απόλυτη επιτυχία η νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου.

Σ.Π.Ο.Κ. ”Ο Ευκλής”: Με απόλυτη επιτυχία η νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου.

Share This


 Το μέλος του Συλλόγου Πεζοπόρων και Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”, Αλεξάνδρα Σούμα, περιγράφοντας την εμπειρία της κατά την νυχτερινή ανάβασή της στην ψηλότερη κορυφή του Ταϋγέτου, στον Προφήτη Ηλία στα 2.407 μ. υψόμετρο, λέει χαρακτηριστικά: ”Δεν ήταν μια απλή ανάβαση, αλλά μία μετάβαση από το Χθόνιο στο Ένθεο”.

 Όπως κάθε χρόνο ο σύλλογος ”Ευκλής” διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 13 – 14 Ιουλίου, νυχτερινή ανάβαση στον Προφήτη Ηλία Ταϋγέτου. Συμμετείχαν σαράντα οκτώ ορειβάτες, από τους οποίους οι περισσότεροι ανέβηκαν για πρώτη φορά, μένοντας ικανοποιημένοι τόσο από την διοργάνωση των υπευθύνων, όσο και από ίδια την απαιτητική ανάβαση.
   Πριν τα ξημερώματα της Κυριακής υπό τις οδηγίες του έμπειρου ορειβάτη Ηλία Κατσόγιαννη ανηφόρισαν από το Καταφύγιο του Ε.Ο.Σ. Σπάρτης, στις Γούβες, στο ζωνάρι των Πλακών, στις Πόρτες και τέλος στην κορυφή του Προφήτη Ηλία.
Διασχίζοντας το βουνό και κατευθυνόμενοι προς την κορυφή, οι ορειβάτες εντυπωσιάστηκαν από την φυσική άγρια ομορφιά του βουνού και το ιδιόμορφο έδαφος, ενώ απόλαυσαν την εκπληκτική θέα προς τον Μεσσηνιακό κόλπο τον Πάρνωνα και την κοιλάδα του Ευρώτα.
   Στα 2.407 μ. υψόμετρο, όλο το μεγαλείο του Ταΰγετου ξεδιπλώθηκε μπροστά τους, απολαμβάνοντας το φημισμένο ”Φαινόμενο της Πυραμίδας”, που δημιουργείται κατά την Ανατολή του ηλίου, όταν η τριγωνική σκιά από την κορυφή του βουνού αντανακλάται στον Μεσσηνιακό κόλπο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages