Στη Μεθώνη σε εφαμογή το πρόγραμμα ERASMUS + “CREATOUR” του Vienna Business School - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Στη Μεθώνη  σε εφαμογή το πρόγραμμα ERASMUS + “CREATOUR” του Vienna Business School

Στη Μεθώνη σε εφαμογή το πρόγραμμα ERASMUS + “CREATOUR” του Vienna Business School

Share This

 


Μια μοναδική εμπειρία έζησαν εκπαιδευτικοί και μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και Λυκείου Μεθώνης με είκοσι μαθητές και δύο εκπαιδευτικούς του Vienna Business School της Βιέννης την εβδομάδα 19 – 25 Ιουνίου 2024.

Ολοκληρώνοντας τις δράσεις στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εκπαιδευτικής Φιλοξενίας το Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μεθώνης οργάνωσαν σε αυτήν την εβδομάδα πάρα πολλές μοναδικές και πρωτότυπες δραστηριότητες, που είχαν στόχο να συνδυάσουν το ταξίδι, τα βιβλία και τη δημιουργία. Οι μαθητές και οι μαθήτριες και από τα σχολεία της Βιέννης και της Μεθώνης:
Δημιούργησαν ψηφιδωτό με πέτρες που είχαν μαζέψει μόνοι τους από τις παραλίες της Μεθώνης και της Φοινικούντας, υπό την καθοδήγηση του καλλιτέχνη Βασίλη Διονυσόπουλου στο ατελιέ του στη Μεθώνη.
Παρακολούθησαν το σεμινάριο – workshop για τη βιώσιμη μόδα: “Sustainable fashion: Rethink, Reuse, Create” που έκανε ο avant garde designer Celebrity Skin Strepkos. Μάλιστα οι μαθητές και οι μαθήτριες από τα δύο σχολεία έδωσαν νέα ζωή σε παλιά τους μπλουζάκια, με τα οποία φωτογραφήθηκαν στο Κάστρο της Μεθώνης.
Παρακολούθησαν σεμινάριο αγροτοτουρισμού από την εταιρεία YAPAPI, σχετικά με την παραγωγή, συσκευασία και διάθεση ελαιολάδου.
Νέες φιλίες γεννήθηκαν, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν συναδέλφους τους από την Ευρώπη και να συν-δημιουργήσουν με τους μαθητές και τις μαθήτριές τους μια ιδιαίτερη συνθήκη μαθησιακού και παιδαγωγικού κλίματος, οι μαθητές και οι μαθήτριες από τη Βιέννη εξερεύνησαν όχι μόνο ολόκληρη την Μεθώνη και το κάστρο της, αλλά και την Πύλο και την Φοινικούντα.
Τα παιδιά γνωρίστηκαν μεταξύ τους από την πρώτη μέρα παίζοντας uno στο σχολείο και μετά από εκείνη την στιγμή ολόκληρη την εβδομάδα ήταν μαζί και στην παραλία(παίζοντας διάφορα παιχνίδια όπως βόλεϋ και ποδόσφαιρο) αλλά και τα βράδια. Ήρθαν πολύ κοντά και μοιράστηκαν αξέχαστες εμπειρίες όλοι μαζί. Περνούσαν τις μέρες τους μαθαίνοντας την καθημερινότητα των παιδιών που κατάγονταν από την Μεθώνη, μιας και έκαναν και αυτοί ό,τι κάνουν τα παιδιά της Μεθώνης (στην παραλία κάθε μεσημέρι αρκετές ώρες και το βράδυ βόλτες στο χωριό).
Το πανέμορφο αυτό ταξίδι έληξε με δημιουργική γραφή: μαθητές και μαθήτριες έγραψαν τα δικά τους «Γράμματα από τη Μεθώνη», εμπνευσμένοι από την συγγραφέα Emma Cowell και το βιβλίο της «Ένα τελευταίο γράμμα από την Ελλάδα», που διαδραματίζεται στη Μεθώνη και το οποίο οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν διαβάσει.
«Αγαπημένη θάλασσα της Μεθώνης, σε ευχαριστώ για όσα μου χάρισες», έγραψε ο Leon, «Αγαπημένη μου μαμά, περπατώ στην παραλία μπροστά από το Κάστρο της Μεθώνης ακούγοντας από το κινητό μου το Mama Mia και καθώς τα πόδια μου βουλιάζουν στην υγρή άμμο και βλέπω όλη αυτή την ομορφιά σκέφτομαι πόσο θα ήθελα να είσαι εδώ μαζί μου, να μοιραστούμε αυτό το τοπίο», έγραψε η Isabella.
Η Emma Cowell μάλιστα συνδέθηκε από το Λονδίνο μέσω Webex με την ομάδα ERASMUS Βιέννης και Μεθώνης και αναπολώντας τον ήλιο της αγαπημένης της Μεθώνης, άκουσε τα γράμματα των μαθητών και συζήτησε μαζί τους το βιβλίο της!
Δυστυχώς, αυτή η εβδομάδα έφτασε στο τέλος της. Όραμα όλων είναι το σχολείο της Μεθώνης να καταφέρει να ταξιδέψει στην Αυστρία, σε ένα νέο ταξίδι γεμάτοα δημιουργία και Φως.. Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους τους καθηγητές και τους μαθητές και κάτι που συνέβαινε για πρώτη φορά στο σχολείο της Μεθώνης.
Πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, καθώς και ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και ΓΕΛ Μεθώνης, όπως και ο Σύλλογος Φίλων Κάστρου Μεθώνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages