MyCoast: Εκτοοξεύτηκαν στις 350 οι καταγγελίες στη Μεσσηνία - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

MyCoast: Εκτοοξεύτηκαν στις 350 οι καταγγελίες στη Μεσσηνία

MyCoast: Εκτοοξεύτηκαν στις 350 οι καταγγελίες στη Μεσσηνία

Share This

 


Περίπου 350 καταγγελίες έχουν υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα MyCoast, για παραλίες στη Μεσσηνία, και βρίσκονται στα χέρια της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου.

Η συντριπτική πλειοψηφία αφορά στην παραλία της Καλαμάτας και ακολουθεί η παραλία της Καλόγριας στη Στούπα της Μάνης. Υπάρχουν, ωστόσο, και ορισμένες καταγγελίες για παραλίες που έχουν μισθωθεί με τους διαγωνισμούς που διεξήχθησαν από το υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται η υπογραφή των μισθωτηρίων με τους επιχειρηματίες που έχουν πλειοδοτήσει.

Μέσω αυτή της πλατφόρμας, που ξεκίνησε να λειτουργεί φέτος, οι πολίτες μπορούν να ελέγχουν αν τηρούνται οι όροι παραχώρησης στις παραλίες και να υποβάλουν καταγγελίες σε περιπτώσεις παραβάσεων επώνυμα ή και ανώνυμα.

Τέλος η περίοδος προσαρμογής
Όπως μας διευκρίνισαν από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στη Μεσσηνία, ο αριθμός των καταγγελιών που έχουν υποβληθεί στην πλατφόρμα για το νομό μας δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αν συγκριθεί με τον αριθμό καταγγελιών σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Μάλιστα, διευκρινίσθηκε ότι κάποιες από τις καταγγελίες αφορούν παραλίες για τις οποίες είναι σε εξέλιξη η διαδικασία σύναψης συμβάσεων με τους επιχειρηματίες, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών διαγωνισμών.

Καθώς το νομικό πλαίσιο εφαρμόσθηκε φέτος και, μάλιστα, εντός τουριστικής σεζόν, η Κτηματική Υπηρεσία στη Μεσσηνία όλο αυτό το διάστημα κάνει ελέγχους και προχωρά σε συστάσεις και ενημέρωση των επιχειρηματιών για να προσαρμοσθούν στα νέα δεδομένα και να διορθώσουν ό,τι χρειάζεται.

Ξεκινούν έλεγχοι
Ωστόσο, αυτή η περίοδος τελειώνει και από το επόμενο διάστημα κλιμάκια της Κτηματικής Υπηρεσίας θα αρχίσουν τους ελέγχους. Πλέον στους παραβάτες θα συντάσσονται πρωτόκολλα και θα επιβάλλονται οι κυρώσεις που προβλέπει η νέα νομοθεσία.

Οι Κτηματικές Υπηρεσίες έχουν επωμισθεί με το βάρος να ελέγξουν εάν όντως ευσταθούν οι καταγγελίες που έχουν γίνει και να προχωρήσουν σε κατασταλτικά μέτρα με τη βοήθεια της Αστυνομίας, του Λιμενικού και πολλές φορές ακόμα και παρουσία εισαγγελέα.

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages