2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «192,4» στον Δεσύλλα Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «192,4» στον Δεσύλλα Μεσσηνίας

2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού «192,4» στον Δεσύλλα Μεσσηνίας

Share This

 


Το 2ο Φεστιβάλ Πολιτισμού 192,4 της ομάδας #αγαπάμεΔεσύλλα θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου, στον Σιδηροδρομικό σταθμό του χωριού Δεσύλλα Μεσσηνίας.

Ο αριθμός 192,4, είναι η χιλιομετρική σιδηροδρομική απόσταση του χωριού από την Κόρινθο.

«Πρόκειται για ένα κομβικό σημείο, όλο το χωριό έχει συνδεθεί με τον σταθμό του χωριού μας και αποφασίσαμε να ονομάσουμε το φεστιβάλ μας 192,4», ανέφερε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» ο εκπρόσωπος της ομάδας «Αγαπάμε Δεσύλλα», Μάριος Γκρόγκος.

«Ο σιδηροδρομικός σταθμός έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους του χωριού μας γιατί πάρα πολλοί έχουν συνδέσει χαρές και λύπες, ανταμώματα και χωρισμούς μέσω αυτού. Αποφασίσαμε σύσσωμο το χωριό να μεταμορφώσει τον σταθμό γιατί ήταν ένα κτήριο παρατημένο, είχε καεί με τις φωτιές του 2007, να το αναμορφώσει, να γίνει ένας χώρος αναψυχής, ώστε όλοι οι κάτοικοι του χωριού να μαζευόμαστε εδώ. Δημιουργήσαμε παγκάκια, φυτέψαμε δέντρα…», σχολίασε επίσης.

Σε ό,τι αφορά το φεστιβάλ τόνισε πως σκοπό έχει να αναδείξει τον πολιτισμό και την ιστορία του χωριού. Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν λαογραφική έκθεση και έκθεση φωτογραφίας, διαδραστικό παιχνίδι με αφήγηση παραμυθιών για τα παιδιά, βιντεοπροβολή με την ιστορία του χωριού και τις δράσεις της ομάδας #αγαπάμεΔεσύλλα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ οι γυναίκες του χωριού θα προσφέρουν τοπικά γλυκά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages