Άδειασε τους …πάντες ο Δημήτρης Πτωχός: Χαρακτήρισε «λάθος» τη μελέτη διασύνδεσης της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Άδειασε τους …πάντες ο Δημήτρης Πτωχός: Χαρακτήρισε «λάθος» τη μελέτη διασύνδεσης της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη

Άδειασε τους …πάντες ο Δημήτρης Πτωχός: Χαρακτήρισε «λάθος» τη μελέτη διασύνδεσης της Καλαμάτας με τη Μεσσήνη

Share This

 


Μια φράση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, σχετικά με τη μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στον Πάμισο, που θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο της Καλαμάτας με αυτό της Μεσσήνης, ήταν αρκετή για να βρεθούν σε θέση απολογούμενου ο πρώην Περιφερειάρχης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και ο δήμαρχος Μεσσήνης.

«Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι σε λάθος βάση κατά την άποψή μας», είπε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, κατά τη διάρκεια δηλώσεών του, που έγιναν την Τρίτη από την Καλαμάτα, στο περιθώριο της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης του έργου της άρδευσης του Τρικόρφου.

Άδειασε Νίκα

Με την παραδοχή του λάθους ο κ. Πτωχός «άδειασε» τον προηγούμενο περιφερειάρχη, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος όχι μόνο είχε προωθήσει τη συγκεκριμένη μελέτη και έργο, αλλά το εμφάνιζε ως μια υποδομή που θα αναβαθμίσει την τουριστική αναπτυξιακή προοπτική «μιας ιδιαίτερα προνομιούχας και πολλά υποσχόμενης περιοχής», όπως χαρακτηριστικά σημείωνε.

Εξέθεσε Αναστασόπουλο – Αθανασόπουλο

Ωστόσο, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης δεν ήταν ο μόνος που βρέθηκε πολιτικά εκτεθειμένος από τις δηλώσεις του κ. Πτωχού, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, και με τον κ. Νίκα και με τον κ. Πτωχό, Στάθης Αναστασόπουλος, επίσης ήταν ένα από τα πολιτικά πρόσωπα που μιλούσε για τη σημασία του έργου και, παρότι έχει κάνει δηλώσεις για την πορεία υλοποίησής του, ποτέ δεν έχει εκφράσει ενστάσεις.

Πολιτικά εκτεθειμένος είναι και ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Αθανασόπουλος, ο οποίος επίσης έχει μιλήσει για έργο που δημιουργεί προϋποθέσεις τουριστικής ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, για έργο που θα διευκολύνει την τοπική κοινωνία και θα βελτιώσει το επίπεδο ζωής των δημοτών.

Αναλυτικά η δήλωση του Δημήτρη Πτωχού για τη μελέτη κατασκευής νέας γέφυρας στον Πάμισο:

«Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί μια μελέτη η οποία αφορά μια γέφυρα και έχει 500 μέτρα δρόμο δεξιά και αριστερά. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η συγκεκριμένη μελέτη είναι σε λάθος βάση. Ο λόγος είναι ότι υπάρχουν σχέδια πόλης δεξιά και αριστερά, τα οποία πρέπει να γίνουν και μια τέτοια παρέμβαση πρέπει να λάβει υπόψη της το σχεδιασμό ο οποίος γίνεται, όχι το ανάποδο. Παρόλα αυτά, η μελέτη έχει φτάσει σε ένα σημείο ωρίμασνης. Δυστυχώς δεν ενώνει βασικά σημεία και υποδομές, συνεπώς με κάποιο τρόπο πρέπει να ενταχθεί στο σχεδιασμό που κάνουν οι δύο πόλεις. Θυμίζω από τη μια πλευρά ο Δήμος Μεσσήνης έχει Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο το οποίο το προχωράει στις επόμενες φάσεις, από την άλλη πλευρά ο Δήμος Καλαμάτας κάνει κάτι αντίστοιχο, οπότε όλο αυτό θα πρέπει να είναι εναρμονισμένο». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages