Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ: Σε θέση «μάχης» τα στελέχη της Μεσσηνίας - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ: Σε θέση «μάχης» τα στελέχη της Μεσσηνίας

Εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ: Σε θέση «μάχης» τα στελέχη της Μεσσηνίας

Share This


 Στην τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, καθώς στις 6 Οκτωβρίου οι ψηφοφόροι του κόμματος θα κληθούν στις κάλπες.

Σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς μπαίνει το ΠΑΣΟΚ, καθώς, πλέον, ο χρόνος που απομένει για την εκλογή νέου προέδρου λιγοστεύει.

Ήδη, οι υποψήφιοι πρόεδροι, μετά τις διακοπές του καλοκαιριού, έχουν ανεβάσει ρυθμούς και έχουν επιδοθεί σε επισκέψεις ανά την Ελλάδα, κάτι που αναμένεται να συνεχιστεί εντονότερα, όσο πλησιάζει η 6η Οκτωβρίου.

Η ανθρωπογεωγραφία στη Μεσσηνία

Το διάστημα που έχει μεσολαβήσει από τις Ευρωεκλογές, το αποτέλεσμα των οποίων οδήγησε το ΠΑΣΟΚ σε διαδικασίες για την ανάδειξη νέου αρχηγού, μέχρι σήμερα, διαμορφώθηκαν τα «στρατόπεδα» σε κάθε περιοχή της χώρας, οι πυρήνες στελεχών, δηλαδή, που στηρίζουν κάθε υποψήφιο.

Στη Μεσσηνία τον Νίκο Ανδρουλάκη στηρίζουν οι υποψήφιοι βουλευτές Παναγιώτης Αδαμόπουλος και Αριστέα Καζάκου. Τον νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τον στηρίζουν, επίσης, πρόσωπα που παραδοσιακά βρίσκονται στο πλευρό του, όπως τα μέλη της ΚΠΕ, Γιώργος Κατσούλης και Γιάννης Πάζιος, αλλά και ο γραμματέας της Νομαρχιακής, Γιάννης Νικολακόπουλος.

Ωστόσο, η ομάδα «Ανδρουλάκη» δεν διαθέτει τις ίδιες δυνάμεις με το παρελθόν, κάτι που αποτυπώθηκε πανηγυρικά στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στη Μεσσηνία.

Τον Χάρη Δούκα στηρίζει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μενέλαος Γερονικολός, αλλά και μια σειρά από στελέχη όπως οι Γιάννης Αργυράκης, Σταύρος Στραβόλαιμος, Αντώνης Τσώνης, Παναγιώτης Τσελέκης, Αντώνης Καρατζάς.

Πρόκειται για στελέχη που προέρχονται κυρίως από τους λεγόμενους «Παπανδρεϊκούς», οι οποίοι παραδοσιακά διαθέτουν ισχυρές δυνάμεις στον Νομό.

Επιπλέον, στελέχη που το προηγούμενο διάστημα είχαν συνδεθεί με τον Νίκο Ανδρουλάκη και διαθέτουν ισχυρή επιρροή σε σημαντικές περιοχές για το ΠΑΣΟΚ ( πχ Μεσσήνη), όπως οι Παναγιώτης Καρύγιαννης και Νίκος Χονδρός, στηρίζουν την υποψηφιότητα Δούκα.

Επίσης, τον Χάρη Δούκα φαίνεται ότι στηρίζει και μια σημαντική ομάδα αυτοδιοικητικών της Μεσσηνίας, όπως η Ντίνα Νικολάκου.

Τέλος, τον δήμαρχο Αθηναίων στηρίζει και ο Σταύρος Μπένος, παρά το γεγονός ότι η υποψήφια βουλευτής, που υποστήριξε στις προηγούμενες εκλογές (Αριστέα Καζάκου), έχει ταχθεί στο πλευρό του κ. Ανδρουλάκη.

Τον Παύλο Γερουλάνο στηρίζουν οι Δημήτρης Κουσελάς, Γιώργος Κουτσούλης και Τάσος Αποστολόπουλος.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για τη Μεσσηνία έχει η υποψηφιότητα της Νάντιας Γιαννακοπούλου, η οποία διαθέτει πυρήνες τοπικών στελεχών, από την εποχή που ήταν βουλευτής του Νομού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages