“Χτύπησε” η ψυχρή λίμνη με ζημιές στη Μεσσηνία προκαλώντας ζημιές στην Καλαμάτα - kalamatanews.gr - ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ ONLINE-KALAMATANEWS.GR

“Χτύπησε” η ψυχρή λίμνη με ζημιές στη Μεσσηνία προκαλώντας ζημιές στην Καλαμάτα

“Χτύπησε” η ψυχρή λίμνη με ζημιές στη Μεσσηνία προκαλώντας ζημιές στην Καλαμάτα

Share This


 Αρκετές ζημιές προκάλεσε το απογευματινό της Τετάρτης μπουρίνι που έπληξε περιοχές της Μεσσηνίας με έντονη βροχόπτωση και ισχυρούς ανέμους. Το φαινόμενο ξεκίνησε απότομα με αποτέλεσμα κάτοικοι σε αρκετές περιοχές του νομού να μην προλάβουν να μαζέψουν να ασφαλίσουν αντικείμενα με αποτέλεσμα να προκληθούν αρκετές ζημιές. Ειδικά στο Πεταλίδι το πέρασμα του ανέμου άφησε πίσω του αρκετές πληγές, ενώ στην Καλαμάτα η σφοδρότητά τους ήταν τέτοια που “ξηλώθηκαν” ακόμα και ναυαγοσωστικοί πύργοι.

Στην περιοχή του Κορδία στην Καλαμάτα, η σφοδρότητα του ανέμου ήταν τόσο μεγάλη που κατάφερε να … ξηλώσει ναυαγοσωστικούς πύργους και να προκαλέσει ζημιές μικρής έκτασης σε ορισμένα από τα καταστήματα που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Πλημμύρισε σπίτι στην Καλαμάτα (pic’s & video)

Το δυνατό μπουρίνι που πέρασε από την Καλαμάτα προκάλεσε ζημιές σε αρκετά σημεία της πόλης.

Λίγο πιο πάνω από το στρατόπεδο 9ο Σύνταγμα Πεζικού σπίτι ηλικιωμένων πλημμύρισε μετά από έντονη βροχή με το νερό να μπαίνει σε όλα τα δωμάτια.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι και καταγγέλλουν πως ο δήμος παρά τις εκκλήσεις τους εδώ και χρόνια δεν έχει προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, για τη διαχείριση του νερού.

   

Μετρούν “πληγές” οι κάτοικοι του Πεταλιδίου

Καταστροφικό το πέρασμα της κακοκαιρίας από την περιοχή του Πεταλιδίου. Οι κάτοικοι μετρούν πληγές και κάνουν λόγο για πρωτόγνωρα φαινόμενα.

   

Ο ισχυρός άνεμος ξήλωσε δένδρα, ξεκολλήσαν λαμαρίνες από σπίτια, δημόσιες τουαλέτες ΑμεΑ ακόμα και κατασκευές από παραλιακά καταστήματα παρασύροντας ομπρέλες από την αμμουδιά μέχρι την πλατεία του χωριού του δήμου Μεσσήνης, ενώ είχαμε και πτώση δέντρου.

 

   

Χτύπησε η “Ψυχρή λίμνη “

Το φαινόμενο της “ψυχρής λίμνης” ήρθε και  φέρνει καταιγίδες, κεραυνούς αλλά και έντονες βροχοπτώσεις. Για έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή κάνουν λόγω οι μετεωρολόγοι.

Συστάσεις προς τους πολίτες από την Πολιτική Προστασία Δήμου Καλαμάτας

Συστάσεις προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων λόγω της επιδείνωσης του καιρού, απηύθυνε ο Παντελής Δρούγας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Καλαμάτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Post Bottom Ad

Responsive Ads Here

Pages